Szikora Róbert: az orvostudomány ne szóljon bele a gyermekáldásba

Az énekes szerint jobb, ha az ember elfogadja Isten akaratát. 

2021. augusztus 8., 21:09

Szerző:

Ha valakinek nem lehet gyereke, nem szerencsés, ha az orvostudomány beleavatkozik a gyermekáldásba Szikora Róbert szerint. Az R-Go frontembere sosem titkolta, hogy mindig szerettek volna a párjával gyermeket, de nem adatott meg nekik. Az énekes a Blikknek adott interjújában fejtette ki, mit gondol róla, ha valaki az orvostudományt hívja segítségül a gyermekvállalásra. 

Szikora Róbert szerint Isten akarata a gyermek, ezért nem támogatja az orvostudomány direkt beavatkozását a gyermekáldásba. „Az isteni akarat úgy működik, hogy arra az embernek mindig rá kell ütnie a pecsétet. Ha tehetséget kaptál, azt fejleszteni kell. A gyerekkérdésre is igaz ez. Az orvostudomány által is lehet gyerekünk, de nem tartom szerencsésnek beleavatkozni az Úr akaratába. Elfogadtam, hogy Isten úgy akarta, ne legyen gyerekem. Az alázatot komolyan kell venni, Isten akaratát pedig nem lehet megfejteni, az ő dolgaiban nem lehet kutakodni. A gyermek Isten ajándéka” – nyilatkozta az énekes.

A frontember elmondta, nem volt mindig ilyen vallásos. „Mindig, noha volt idő, amikor kicsit eltávolodtunk egymástól. Aztán Siófokon egy templomba betértem imádkozni 1971-ben és ezt tartom a megtérésem pillanatának, hisz megjelent előttem a Szentlélek és azóta is jelen van. Az Úr úgy tesz velem, mintha minden nap karácsony lenne”.

(Kiemelt kép: Szikora Róbert EMeRTon-díjas énekes az R-GO popzenei együttes koncertjén az M2 Petőfi TV Akusztik című adásának felvételén, az A38 koncerthajó színpadán. Fotó: Zih Zsolt / MTVA)