Straub Dezső drámai vallomása: Az ebédem napi egy grillcsirkeláb és két szelet kenyér volt

Straub Dezső anyagi helyzete azóta stabilizálódott, de nem is ez a fő jó hír vele kapcsolatban.

2024. január 26., 10:56

Szerző:

2016-ban évvel ezelőtt volt, hogy Straub Dezső a Vidám színpadon lépett fel, aztán előadás után vacsorázni hívta egy rajongóját, Mónikát. A vacsorameghívásból szerelem lett, de a kapcsolat 2022-ben véget ért. A 71 éves színész a szakításról akkor a következőket nyilatkozta:

„sajnos előfordul, hogy egy kapcsolatban elfogynak a közös álmok. Velünk is ez történt Mónikával, és szomorúan vettünk új irányt, immáron külön-külön.”

A nehézségeket súlyosbította, hogy elhunyt Straub Dezső jóbarátja, Böröndi Tamás, és ezek után az özvegy, Götz Anna eltávolította Straub Dezsőt a Vidám Színpadtól.

A Jászai Mari-díjas színész most azonban új munkákat talált és a szerelmi életében is új fejezet kezdődött. Straub Dezső a kapcsolatról, valamint új párjáról, Zsuzsáról a Story magazinnak nyilatkozott most, többek között a következőket mondva.

„Ő médiaszakember, korábban már dolgoztunk együtt. A munkakapcsolatunkból rokonszenv lett, megismertük, megkedveltük egymás humorát, ízlését. Túl vagyunk az első fél éven, de most is »próbaidősek« vagyunk. Hetven fölött már van egy csöppnyi élettapasztalatom, tudom, mit szeretnék a maradék időmben. Amire már nagyon nem vágyom, az egy forró, mindent felperzselő, világrengető szerelem. Megvolt annak is az ideje. Amikor a párommal augusztusban a hullócsillagokat néztük, az én kívánságom egyszerű volt: béke és nyugalom”

– mondja most Straub Dezső. Hozzáteszi, hogy jól tudja magáról, hogy nem könnyű vele együtt élni, hiszen annyira fontos a számára a hivatása:

„nehéz partner vagyok, ezt pontosan tudom. Annak, aki velem él, kompromisszumot kell kötnie, mert szerelmes vagyok a szakmámba, és úgy vélem, a tehetség köztulajdon. Aki népszerű, akit szeretnek, az nem lehet önző, aki szórakoztatni tud, annak kutya kötelessége a szórakoztatás, míg él.”

Ahogy az érzelmi életében a nehézségek után új fejezet kezdődött, úgy Straub Dezsőnek az anyagi helyzete is rendeződött. A színészt mostanában a Körúti Színházban és a Pesti Művész Színházban lehet látni. De korábban rendkívül nehéz körülmények között élt:

„amikor Tamás halála után kihúzták alólam a szőnyeget, súlyos anyagi gondjaim voltak. Nem túlzok, másfél évig az ebédem napi egy grillcsirkeláb és két szelet kenyér volt. Ennyire telt! Büszke vagyok rá, hogy volt bennem annyi erő, kitartás, hogy újra talpra tudtam állni. Ma már újra önálló vagyok, a megélhetésem nem mások tehetségétől vagy tehetségtelenségétől függ. Dolgozom a Körúti Színházzal és a Pesti Művész Színházzal.”

Straub Dezsőnek ezen kívül Nyertes Zsuzsával is van egy közös estje, ami szintén nagy népszerűségnek örvend. Alább látható Straub Dezső a Körúti Színház teljes társulatával.

(A fenti fotón Straub Dezső Gyebnár Csekkával látható a Körúti Színház színpadán. Kiemelt kép: a Körúti Színház Instagramja)