Hernádi Judit durva visszautasítást kapott: Megsértesz és hagyjál békén

Hernádi Judit a kollégájának szeretett volna segíteni.

2024. január 26., 07:43

Szerző:

Galkó Balázs megdöbbentő sztorit mesélt el Hernádi Judit színésznővel kapcsolatban. Galkó Balázs most szerepet kapott A szomszéd tehene című RTL-es produkcióban, de a 74 éves színész anyagi problémákkal küzd. Nemrégiben elmesélte, hogy a nyugdíja most emelkedett 120 ezer forintról 150 ezerre, de nem túl meglepő módon ennyiből sem tud megélni.

Ezért jelentkezett a Radnóti Színházba portásnak, de az igazgatónő, Kováts Adél elutasította.

„Ez egy három műszakos állás napi nyolc órában. És ugyan csak havi pár alkalommal nem érnék rá, de a helyettesítésemet akkor is meg kellene oldani. Nagyon jót beszélgettünk, és felajánlotta, kitalál majd valamit. Egyelőre nem tudom, miben gondolkodik...”

– számolt be Galkó Balázs korábban a Story magazinnak.

A 74 éves színész most a Klubrádió műsorában tűnt fel, Kun Zsuzsával beszélgetett a Klubdélelőtt című adásban. A Blikk szúrta ki, hogy a fenti történet itt is szóba került, sőt, folytatódott is, és itt jön be a képbe Hernádi Judit. Galkó Balázs ugyanis elmeséli, hogy Kováts Adél mellett mások is próbáltak segíteni neki.

„Próbálnak a kollégák barátilag segíteni nekem, most például Hernádi Jucival jöttem együtt a kisföldalattin és egyszer csak elkezdett kotorni a táskájában és mondta, hogy ha nem sért meg akkor... Megmondtam neki, hogy »de, megsértesz és hagyjál békén«. Ennek ellenére nagyon kedves volt tőle és nekem ez tetszik”

– számol be Galkó Balázs az alább megtekinthető interjúban. A színész hozzáteszi, hogy más körülmények között azért elfogadja a segítséget:

„van két ember, akik mecénások és effektíve segítenek havi rendszerességgel és én azt becsülöm és tisztelem. Ez persze nem vág a földhöz, de nagyon örülök neki.”

Galkó Balázs egyébként 1968-ban a Ki mit tud? versmondójaként szerzett először országos ismertséget, ekkor mindössze 19 éves volt. Már 1970–től dolgozott mint színész és rendező több vidéki színházban is, 2021-től a budapesti József Attila színházban. Két házasságából négy gyermeke született, öccse, Galkó Bence szintén ismert színész.

(Kiemelt kép: 168.hu/Dimény András)