Stahl Judit elárulta, a lányának hogyan sikerült az érettségi – mellette Hanna már negyedik éve dolgozik

Stahl Judit büszkén meséli, hogyan szerepelt a lánya, Stahl-Bohus Hanna az érettségin.

2024. augusztus 13., 08:43

Szerző:

Bár Stahl Judit manapság már nem szerepel annyit a tévéképernyőkön, mint annak idején, a közönség érdeklődése a Tények egykori műsorvezetője iránt töretlen. Így aztán nem meglepetés, hogy őt választotta címlapsztárnak a ma megjelent számhoz a Meglepetés magazin.

Stahl Judit lánya kitűnő tanuló

A most 55 éves Stahl Judit lánya 2004-ben született. Stahl-Bohus Hanna édesapja Rochlitz András, de a férfi és a médiaszemélyiség még a terhesség alatt különváltak, így a kislány az anya vezetéknevét kapta, majd édesanyja férje, Bohus Csaba vezetéknevét is felvette. Stahl Judit többek között a következőket mondja a lányáról a lapban:

„Büszke vagyok a lányomra, fantasztikusan leérettségizett, két nyelvből nyelvvizsgázott, nagyon beosztja az idejét. Mindig csak ötösei voltak, pedig gyakran kértem tőle, vegye kicsit lazábbra, nem kell a jegyek miatt ennyit szorongani. Biztos az is nehéz, amikor a gyerek lusta, de az is, amikor perfekcionista. Sosem voltam elvárásokkal teli, szigorú szülő, viszont ő magával szemben annál inkább. Ha belegondolok, ebben nagyon is hasonlítunk, csodálatosan tanultam, dolgoztam, engem sem lehetett megvigasztalni, ha nem úgy teljesítettem, ahogy magamtól elvártam.”

De hogy Stahl-Bohus Hannától is idézzünk egy rövidet arról, hogy milyen volt Stahl Judit lányaként felnőni:

„Nagyon laza, ugyanakkor következetes anyuka – veszi át a szót Hanna. – Ha büntetést kaptam, mindig azt mondta, hogy én találjam ki, mi legyen az. Igyekeztünk mindent megbeszélni, és együtt megoldást találni, bármilyen probléma is adódott.”

Stahl Judit és lánya közös munkája

Sőt, Stahl Judit lánya nemcsak tanul, hanem dolgozik is, legalábbis nyaranta. Erről a következők derülnek ki az interjúból:

„Hanna negyedik éve dolgozik a Szegedi Szabadtéri Színpadon, idén először rendezőasszisztensként. Elérzékenyültem, ahogy ott állt a bemutatón. Nagyon precíz, szorgalmas, de tőlünk is ezt a mintát látta. Olyan családban nőtt fel, ahol mindenki keményen dolgozik, nem hullott az ölünkbe semmi.” 

Miközben Stahl Judit saját könyvkiadót vezet, egy improvizációs gasztroszínházat is megvalóstottak a lányával közösen: ez a Flódni. Erről az egykori műsorvezetőnő így beszél:

„Régóta gondolkoztam, hogy kellene egy olyan színházi előadást tető alá hozni, ami Budapest kultúr- és gasztrotörténetével foglalkozik, ugyanakkor vicces is. Hannával külön, de egyeztetve dolgozunk, én gyűjtöm a háttérinformációkat és a kultúrtörténeti anyagokat, a lányom pedig a szituációkat írja. A darabban mi vagyunk a producerek és az asszisztensek is egyben, így teljesen miénk a projekt.”

Erről a projektről anya és lánya februárban a Fókuszban beszélt, alább tudja visszanézni az RTL videóját.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)