Simon Kornél a fogyásáról beszélt: 25 kiló ment le róla

Simon Kornél a függőségeiről beszélt: a testsúlyán is meglátszott, mennyi alkoholt fogyaszt.

2024. október 7., 15:25

Szerző:

Molnár Gusztávval indult be a Magyar Hang új interjúsorozata, amelynek a fő témája a függőség – a legfrissebb interjúban Simon Kornél nyilatkozott arról, hogy egy időben alkoholfüggővé vált, és drogot is használt. A beszélgetésben szóba kerül, mennyi tabu van még mindig ehhez a témához kapcsolódóan, és hogy ez mennyire igaz, azt talán illusztrálja az is, hogy a beszélgetésben el sem hangzik a neve annak a kábítószernek (vagy szereknek), amit a 48 éves színész huzamosabb ideig használt.

Simon Kornél száz fölé ment

Simon Kornél többek között azt említi az interjúban, hogy az alkoholfogyasztástól felment a testsúlya: 105 kiló lett. Így beszél a súlygyarapodásáról:

„25 kiló [plusz] volt rajtam egészen pontosan. Nyilván a pohár emelgetése megfelelő mennyiségű pluszkalória-, illetve ballasztkalória-bevitellel jár. Nagy lufifejem [lett]. A színészt elfogadják egy bizonyos karakternek. És amikor én bekerültem ebbe a szakmába, férfinaiva voltam: magas, vékony, jóképű, álmodozó tekintetű... Ami egy típus, egy karakter, és így könyvelnek el. És amikor elindult a jelentős súlyfelesleg felhalmozása, akkor azt gondoltam, hogy nem baj, majd én leszek a vicces pufi. Ami nem jött be, mert annyira vicces sose tudtam lenni. Ezek a fajta karakterből kilépések ritkán sülnek el szerencsésen.”

Simon Kornél azt mondja, kipróbálta a csoportfoglalkozásokat is, de úgy érzi, hogy neki a legtöbbet a személyes pszichoterápia segített, amire évekig járt. Több visszaesés után ez volt az, ami el tudta indítani azon az úton, ami ahhoz vezetett, hogy nem fogyasztott több alkoholt, illetve más káros szert. Amint arról többen is beszéltek már korábban, amikor felhagyott az alkohollal, a pluszkilók is lementek róla.

Simon Kornél és Gryllus Dorka házassága is a tönk szélére jutott

Simon Kornél azt mondja az interjúban, soha nem fogyasztott úgy semmilyen szert, hogy abból a gyermekei bármit észre vehettek volna, a felesége, Gryllus Dorka elől azonban nem tudta a végtelenségig titkolni a függőségeit. A színésznő szóvá is tette a dolgot:

„Dorka nem az a fajta, aki hallgat és csendben néz. Volt, amikor rákérdezett, és egy ideig meg tudtam magyarázni. Aztán úgy gondoltam, jobban szeretem őt annál, mintsem, hogy így hazudjak neki. Az egyetlen ultimátum az volt, ami a józanság felé indított el, amikor azt mondta, elválik, mert nem bírja tovább. Akkor átrendeződött a prioritás.”

Alább találja a teljes interjút.

(Kiemelt kép: YouTube/Magyar Hang)