Molnár Gusztáv elárulta, napi hány liter tömény volt számára „a szokásos” az utóbbi hetekben

Molnár Gusztáv két drámai vallomás után újra bement az elvonóra.

2024. október 2., 08:59

Szerző:

Miután az elmúlt hetekben döbbenetes fotók kerültek róla nyilvánosságra, Molnár Gusztáv belátta, hogy újra elbukott az alkoholfüggéssel szembeni harcban és rehabilitációra van szüksége. A színész egy időre újra el fog most tűnni, de még beszélt a Bors című lapnak és a Magyar Hangnak egyaránt. Ezekből az interjúiból idézünk alább.

Molnár Gusztáv újra elvonóra megy

A színész 2022-ben már eltöltött 10 hónapot egy elvonón. Bevonulása előtt kritikus állapotban volt, nemcsak lelkileg-szellemileg, de fizikailag is. Most újra bemegy egy bentlakásos intézménybe, ahol jó ideig nem lesz elérhető, de ez a bevonulás most egy kicsit más. A Borsnak így beszél erről Molnár Gusztáv:

„Anno Komlóra megtörten kerültem be. Mindent elveszítve, és elvesztettem a hitemet. Talán már élni sem akartam igazán. Ott 265 nap alatt visszakaptam magamból egy darabot, és elindulhattam az önismeret útján. Viszont ez a küzdelem és munka önmagammal egy életen keresztül tart, és talán az ott tanultakat nem sikerült a kinti életben megfelelően alkalmazni. A gyerekek is sokszor esnek el, míg megtanulnak biztonságosan járni. Most ez a célom. Egy újabb elesés után megragadni a segítő kezeket, és megtanulni boldogulni felnőttként az életemben.”

Molnár Gusztáv az interjúban megköszöni mindenkinek a támogatást, aki kiállt mellette vagy segítette az elmúlt időszakban, hozzátéve, hogy tudja, mennyire nehéz volt nekik is.

Molnár Gusztáv napi másfél-két litert ivott

A Magyar Hang egy videós interjúsorozatot indított a függőségekről, ennek az alább megtekinthető első részében a vendég Molnár Gusztáv. A színész elmondja, mennyit ivott mostanában azokon az alkalmakon, amikor önkívületi állapotban tántorgott az utcán:

„A szokásos: másfél-két liter tömény.”

Molnár Gusztáv hozzáteszi azonban az interjúban, hogy nem minden nap fogyasztott alkoholt, hanem alkalomszerűen. Elmeséli, hogy nemrégiben kapott egy telefonhívást, hogy ugorjon be egy szerepre egy napra egy napi sorozatba, és akkor éppen jól volt, nem ivott, és a munka nagyon jól sikerült. 6-8 napokig bírta ivás nélkül. Hozzáteszi azonban, hogy más függőségei azonban felerősödtek: rengeteget dohányzik mostanában, és napi 12-16 kávét fogyaszt.

Ezzel együtt a 37 éves színész hozzáteszi, hogy nemcsak a függőségekkel küzd:

„Vannak ilyen fogalmak, hogy életközepi válság vagy egzisztenciális vákuum. Eljutottam egy olyan pontra az elmúlt pár hónapban, és ennek talán a függőséghez sincsen köze, hogy fogalmam sincs... Egy olyan általános érzés volt bennem, hogy fogalmam sincs, hogy hogyan, hova tovább. Hogy képtelen vagyok egyedül kitalálni. Hogy egyszercsak ott találom magamat egy hajléktalanszállón, ahol szóltak, hogy azért arra figyeljek, hogy sajnos most éppen itt nagyon sokan rühesek, úgyhogy majd valószínűleg én is az leszek.”

Alább találja a teljes, egyórás interjút, amiben Molnár Gusztáv könnyek között meséli el, hogy nemrégiben 11 napig volt bent a SOTE pszichiátrián, ahol (volt) szerelme minden nap látogatta.

(Kiemelt kép: YouTube/Magyar Hang)