Sebestyén Balázs le akarja lőni a szomszédja kutyáját – feljelentették, botrány van

Sebestyén Balázs műsorában tegnap a felelős kutyatartás került szóba, de a műsorvezető sokak szerint elvetette a sulykot, fel is jelentették.

2024. szeptember 4., 07:52

Szerző:

Kedd reggel a Rádió 1-en a Balázsék című műsorban elég brutál fejtegetésekkel várta Sebestyén Balázs a hallgatókat. Egyiküket annyira mellbe vágta a sztori, hogy kitette a Redditre, amit hallott, és onnan kezdett el terjedni a felháborodás: a műsorvezető ugyanis azzal viccel, hogy le akarja lőni a szomszéd kutyáját.

Sebestyén Balázs nem aludta ki magát

Ez a sztori első körben alapvetően a felelős kutyatartásról szól, amint az aztán egy idő után szóba is kerül Sebestyén Balázsék beszélgetésében: ha az ember kutyát vállal, akkor nemcsak az állat jóllétéért felelős, hanem azért is, hogy a választásával ne rójon aránytalan terhet a környezetére. Persze kinek mi az aránytalan: itt konkrétan az történt, hogy Sebestyén Balázs egész éjjel nem tudott aludni, annyira hangosan és kitartóan ugatott a szomszéd kutyája.

„Egy mocskos kutya ugatott az erkélyem alatt két és fél-három órát. Én nem tudom, ez kié, de ma átmegyek, megölöm”

– mondja Sebestyén Balázs, amit mindenki úgy értelmezett, hogy a kutyát szeretné megölni, pedig elvileg az sem kizárt, hogy nem az ebre, hanem a gazdájára rágott be az eset miatt.

„Én nem tudom, kinek a kutyája, de miért nem szól rá? Én értem, hogy neki van kutyája, de miért nem szól...?”

– méltatlankodik Sebestyén Balázs amiatt, hogy vonyítva ugatott ez a szóban forgó kutya két és fél órán keresztül.

Egy másik megoldás is eszébe jut, de aztán megint a lelövésről fantáziál Sebestyén Balázs, és ezúttal egyértelmű, hogy az állaton szeretne bosszút állni:

„Ma kap egy akkora steaket, annyi ketaminnal, hogy elefántot le lehet ültetni. Komolyan mondom, kimegyek és lelövöm. Fogok egy sörétes puskát és lelövöm. Imádom az állatokat meg ugasson, de van egy pont, amikor szóljon már rá a gazdája éjszaka, hogy figyelj, most már hagyd abba. Ez egy kertes környezet, szeretnének a bajtársak aludni, vagy legalábbis pihenni, mi lenne, ha befognád a pofádat?”

A ketamin egyébként egy nyugtató szer, amit állatorvosok elsősorban lovak szedálására szoktak használni, de sokan rekreációs célból, bulikban vesznek be ketamint.

Itt hallgathatja meg Sebestyén Balázs kirohanását

Itt találja a videót, ami a teljes tegnapi adás hanganyagát tartalmazza. Rögtön az elején, 2:10-nél kezdődik a kutyával kapcsolatos rész.

Itt pedig azt a reddites posztot találja, ahol a kutya elméleti lelövése miatt felháborodottak bosszankodnak azon, hogy a megszámlálhatatlan hasonló botrány után hogyan lehet még mindig ilyen népszerű Sebestyén Balázs, aki bármennyire is mondja, hogy mennyire megvilágosodott az utóbbi időben, egyelőre a viselkedésében-véleményeiben változást nem lehet tapasztalni a korábbi évekhez képest.

Sebestyén Balázst feljelentették

A legfrissebb reddites poszt a következőket írja az esetről a szerda reggeli adás kapcsán. Ebből az derül ki, hogy nem azt a személyt jelentették fel az ügy kapcsán, akinek a kutyája miatt nem lehetett a környéken aludni aznap éjjel, hanem Sebestyén Balázst, aki a mérgében elvetette a sulykot, miközben viccelődni próbált.

„Először is nagyon örülök, hogy felhívták azt a férfit aki feljelentéssel élt a műsorban elhangzottakkal kapcsolatban, mert itt hangzott el Balázs szájából az a mondat ami a tegnapi kijelentése után egyből el kellett volna hangoznia és egyből más az egész helyzet, mert ti is mondtátok vannak a megszokott hallgatóitok, akik ismernek már titeket és ezt nem veszik fel, de vannak olyanok (köztük én is) aki csak a rádió kapcsolgatásával fut belétek és én ekkor hallottam ezt a mondatot, amin természetesen fel is háborodtam.
A reklámok között elhangzott, hogy heti szinten 7,5 millió embert értek el, ezért ez nem is olyan, mint amivel védekeztetek, hogy egy osztályteremben is elhangzik ilyen és ehhez hasonló mondat egy szülő szájából egy szülői értekezlet alatt, igen ez is igaz, de az a termen belül marad vagy elmegy egy otthoni ejnye-bejnébye, nektek az elérésetekkel merül fel a probléma, nem is teljesen érzem, hogy felelősséget vállaltatok a kijelentés miatt, mindenki vésett meg jajj annyi állatmenhelynek segítettetek, ez rendben van elismerésem, de a kijelentést ezt nem teszi semmissé.
Az meg hogy egyből feljelentés lett a vége és nem emailben keresett meg titeket, mindenki tudja, hogy amíg valaminek visszhangja nincs nem lesz belőle ügy”

– áll az alábbi posztban.

(Kiemelt kép: Sebestyén Balázs Instagramja)