Fontos dolog derült ki Sarolta hercegnővel kapcsolatban: így fog feltűnni Károly király koronázásán

Sarolta hercegnő is fontos szerepet kap a koronázáson. 

2023. február 25., 08:00

Szerző:

Vészesen közeleg Károly király koronázásának a napja! A nagy ceremóniára május 6-án kerül sor, de mindenki arra kíváncsi, hogy vajon Harry herceg és Meghan Markle tiszteletüket teszik-e. Közben az is kiderült, hogy Sarolta hercegnő számára is fontos nap lehet a nagypapája megkoronázása.

Könnyen lehet, hogy ez lesz az első alkalom, amikor Sarolta hercegnő koronát fog viselni. Egy ilyen eseményen a magas rangú családtagok mindig viselnek koronát vagy tiarát. Korábban már kiderült, hogy Kamilla királyné valószínűleg Teck Mária királyné fejdíszét fogja megkapni. 

Az új brit uralkodó mindig Szent Eduárd koronáját kapja meg a koronázási szertartáson, de a végén lecserélik a Birodalmi állami koronára. A koronázáson a gyerekek is viselhetnek fejdíszt, Erzsébet királynő és Margit hercegnő szintén viseltek koronát, amikor az édesapjukat hivatalosan is megkoronázták - írja az Elle.

II. Erzsébet megkoronázásán nem viseltek a gyerekek koronát, de ők sokkal kisebbek voltak, így könnyen elképzelhető, hogy ez a szabály Sarolta hercegnőre már nem lesz érvényes. A pletykák szerint hasonló fejdíszt fog kapni, mint a dédnagymamája, Erzsébet királynő az édesapja koronázásán. Az ő változata Vilmos herceg címerén fog alapulni. 

(Kiemelt kép: Shutterstock)