Puzsér Róbert szerint Hosszú Katinka szánalmasan túlfényezte önmagát

A kritikus szerint az úszónő csúnyán elbánt Shane Tusuppal.

2021. augusztus 16., 12:26

Szerző:

Puzsér Róbert kritikus véleményeit a Hírklikken szokta megjelenteti, ide kattintva olvasható el legfrissebb cikke. A múltkor ByeAlexnek szólt be, a legfrissebb eszmefuttatásának tárgya azonban Hosszú Katinka, a körülötte kiépült brand, illetve az, hogy most miért fordulhattak szembe ilyen sokan a többszörös olimpia bajnokkal. A 46 éves médiaszemélyiség azzal kezdi, hogy az olimpiai bajnokokat olyan „feltétlen tisztelet” övezi Magyarországon, amihez fogható megbecsülés szerinte a pedagógusoknak, szociális és egészségügyi dolgozóknak (is) járna. Kivételt képez azonban most Hosszú Katinka, akinek esetében meginogni látszik jelenleg ez a tisztelet. Az úszónő, amint a 168 is megírta, a tokiói olimpia óta elbújt a nyilvánosság elől.

„Még csak azt sem gondolom, hogy elsősorban azért lett vége a brand szárnyalásának, mert Hosszú Katinka olyan csúnyán elbánt az őt bajnokká tevő és az érte mindig kiálló Shane Tusuppal, hogy aztán bottal üthesse addigi eredményei nyomát”

– többek között ezt írja Puzsér annak okait fejtegetve, hogy miért veszthette el az Iron Lady becenéven is ismert úszónő korábbi népszerűségét. A kritikus amellett érvel, hogy Hosszú Katinka annyira sokáig fényezte önmagát, hogy ez keltett visszatetszést a hazai közönségben.

„Meg vagyok győződve arról, hogy a Hosszú Katinka iránti tömeges ellenszenv leginkább annak eredménye, hogy az úszónő világ életében mértéktelen volt önmaga gátlástalan promóciójának és szemérmetlen fétisének terén.”

–írja Puzsér, aki szerint az, hogy Hosszú Katinka Vasladynek hívja magát, az „kultúra nélküli arcoskodás és tömény szégyen”, illetve hozzáteszi többek között, hogy:

„Az önhivatkozó brandfényezés nem pusztán arrogáns gesztus, de még szánalmas is.”

(Kiemelt kép: dfp.hu)