Veszélyes időjárás: Zalatnay Sarolta hiába hívta a katasztrófavédelmet

A katasztrófavédelem nem hajlandó segíteni, pedig veszélyes lett a helyzet.

2021. július 26., 14:39

Szerző:

Zalatnay Saroltának és szomszédjainak az énekesnő kertjében álló kétszáz éves fa miatt fáj a feje, amely már hatalmas károkat okozott az érintettek házaiban. A katasztrófavédelem azonban még nem látja indokoltnak a beavatkozást.

Az elmúlt évek szélsőséges időjárása egyre nagyobb viharokat hoz létre, amelyek hatalmas pusztítást tudnak okozni. Elég egy ilyen, és akár tragédia is történhet, ha Zalatnay Sarolta nem tesz ellene. A kertjében álló hatalmas öreg fa leszakadó ága ugyanis februárban már kárt tett az énekesnő házában, a napokban pedig a szomszéd házának teteje is megrongálódott miatta. A 73 éves énekesnő a Blikknek mesélt a történtekről.

„A sorozatos nagy viharok és esőzések miatt február után ismét ránk szakadt ennek a hatalmas fának egy óriási és vaskos ága. A szomszéd házon eltörtek a cserepek, lyukas lett a tető, és emiatt be is áztak. Egymást érik a viharok, ez a fa pedig nagy veszélyt jelent ránk nézve, végleges megoldást kell találni a problémára”

– panaszolta az énekesnő, aki reméli, a biztosító ezúttal is fizeti a károkat. Hozzátette: sajnos egyelőre nincs, aki segítsen neki, a fa kivágása pedig nagy költséggel járna.

„Így, hogy még mindig alig vannak fellépések, a 200 ezer forint nem kis pénz. Egy nagyon kedves barátom jött át a hét végén, és segített. Kikötötte az ágat vastag kötelekkel, és úgy darabolta fel a szomszéd ház tetején. Még várok egy civil szervezetet, hogy megnézzék, vállalják-e a munkát. Az a baj, hogy a mi udvarunkba nem fér be a darus kosaras autó, talán a szomszédon keresztül”

– reménykedik a Cini néven is ismert énekesnő, aki szerint nagy veszélyt jelent rájuk a fa.  

A most letört ág többmázsás súlyú volt, az énekesnő attól tart, hogy előbb-utóbb a magasan lévő ágak is a mélybe zuhannak, ez pedig akár tragédiához is vezethet.  

„A katasztrófavédelem nem jön ki, mert állítólag nem áll fenn életveszély. Ezt nem értem, ha ez a fa rádől valakire, az szerintem elég veszélyes. A szomszédban van két kisgyerek, mi itt élünk a lányommal, Nikivel, a kutyákkal és a macskákkal. Nem szeretném, hogy tragédia legyen a vége”

– tette még hozzá.

(Kiemelt kép: dfp.hu)