Oszvald Marika az ország legalacsonyabb színésznője – elárulta, igazából hány centi magas

Oszvald Marika mindezt törpnek, pontosabban Törpillának öltözve mondta el.

2024. május 28., 14:05

Szerző:

Oszvald Marika és a TV2 együttműködéseiből rendszeresen sül ki valami hihetetlenül abszurd (szerkesztőségünk kedvence a SUP-ozós balatoni videó), és most ez a jelmezes interjú is bekerül a kánonba. Ha nem látta a tegnapi Tények Pluszt, akkor készüljön, mert most nagyot fog nézni.

Oszvald Marika Törpillának öltözött

Gyereknap volt az apropója annak, hogy a 72 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas operettsztár jelmezbe öltözött.

„Játékos alkat vagyok. Színésznő vagyok és nagymama is. És mivel a Vince unokám lassan két éves lesz, ezért úgy döntöttem, hogy csinálok neki egy kis viccet. Nézi azért a tévét – tudom hogy nem szabad –, de ezeket a rajzfilmeket nagyon szereti. Ezért gondoltam azt, hogy most gyereknapra fölöltözöm Törpllának, hiszen én vagyok Magyarország legalacsonyabb színésznője, [a magam] 150 centijével. A Vince lassan utolér, és szerintem nagyon jól elleszünk gyereknapon.”

Már önmagában azért érdemes megnézni az alábbi videót, hogy az ember meghallgathassa, hogy Oszvald Marika hogyan mondja ki a Törpilla nevet az i betű nélkül.

Oszvald Marika a videóban jelmezestül felmászik egy fára, és bevallja, hogy nemcsak a törpös fotózáson viselkedik ennyire meghökkentően, hanem az unokája jelenlétében mindig. Egyszerűen képtelen abbahagyni a bolondozást, ha Vince ott van:

„Amikor megtudtam, hogy unokám lesz, akkor azt gondoltam, hogy én majd normálisan fogok beszélni hozzá, szépen, emberi módon. De azt tapasztaltam, hogy ha egy grimaszt csinálok neki, akkor nevet. Én meg azt akarom, hogy nevessen.”

Alább találja a videót, tényleg nem érdemes kihagyni.

Súlyos betegségen van túl

Az interjúban szóba kerül Oszvald Marika betegsége is. A színésznő világéletében igen aktív életet élt, és valószínűleg ez vezethetett ahhoz, hogy a folyamatos szerepléssel, cigánykerekezéssel, spárgázással az évtizedek alatt kizsigerelte a testét. A színésznő egy korábbi interjúban így fogalmazott:

„ripitya vagyok, a bokám, a térdem, a csípőm... lejárt a szavatosságuk. Amikor begyulladt a térdem, én nagyon bírom a fájdalmat, de akkor az olyan fájdalom volt, hogy tulajdonképpen egyfolytában kiabáltam. Húztam magam után a lábamat, alig tudtam arrébb menni, nagyon-nagyon rossz volt.”

A fájdalommal kapcsolatban Oszvald Marika azt is említi, hogy soha nem törődött vele különösebben, pedig voltak balesetek a pályája során:

„egész életemben rengeteget estem. Nem csak véletlenül, hanem direkt is. Az ember a színpadon kipróbál néhány figurát, amiben – ha a partner nem kapott el – úgy csúsztam be a sarokba, hogy a fejem koppant a földön. Ilyenek vannak, de ezeket én hétköznapi dolgoknak tartom, és bírom a fájdalmat is.”

(Kiemelt kép: TV2/Több mint testőr)