Eldőlt Oszter Sándor milliárdos örökségének a sorsa: mégsem az unoka kap mindent

Oszter Sándor özvegye beszélt arról, hogyan alakul a vagyon sorsa és miért.

2022. július 25., 07:33

Szerző:

Oszter Sándor tavaly októberben hunyt el – halála után az derült ki, hogy az volt az akarata, hogy milliárdos nagyságrendűre értékelt vagyonát az unokája örökölje. A színész úgy képzelte el, hogy unokája, Hunor apránként kapja majd meg az örökséget, de most az derült ki, hogy erről hivatalos végrendeletet nem készített, így a törvényes öröklés rendje irányadó a vagyonra, ezért nem az unoka kapja a diósjenői vadászbirtokot és más vagyontárgyakat.

Minderről a Bors című lapnak nyilatkozott Oszter Sándor özvegye, Failoni Donatella:

„nincs végrendelet. Az a nagy helyzet, hogy az unokámra nem szállt semmi. A lányomra és rám maradt, viszont én lemondtam az én részemről Sandry javára, tehát minden az övé. Haszonélvezeti jogom van a balatoni és a diósjenői házra, de egyébként az utolsó fillérig mindent átruháztam rá.”

A zongoraművész nyilatkozatában a Sandry név természetesen Oszter Alexandrára utal – az övé lett tehát minden.

Oszter Alexandra és szülei között volt korábban némi nézeteltérés, de ezeket mostanra maguk mögött hagyták. Failoni Donatella továbbá egy praktikus okot is megjelöl azzal kapcsolatban, hogy miért mondott le az örökség ráeső részéről:

„a későbbiekben sokkal egyszerűbb lesz intézkedni. Már én sem vagyok fiatal, ki tudja, meddig élek, ne kelljen ezzel még egyszer foglalkoznia. Ez így egyszerűbb.”

Még néhány előzmény, amit érdemes elolvasni

Súlyos baleset érte Oszter Sándor özvegyét

Oszter Sándor temetésén felolvasták Orbán Viktor levelét, volt, aki hagyományőrző ruhában gyászolt

Az özvegye állítja: így üzent neki az elhunyt Oszter Sándor

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)