Oszter Sándor temetésén felolvasták Orbán Viktor levelét, volt, aki hagyományőrző ruhában gyászolt

Megható videót publikáltak Oszter Sándor temetéséről.

2021. december 12., 10:09

Szerző:

Miután október végén szívinfarktusban váratlanul elhunyt, Oszter Sándor temetésére december 11-én került sor a Farkasréti temetőben. A szertartáson családtagok, barátok, kollégák és tisztelők is részt vettek, és amint az Index írja, felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök levelét. Ebben többek között a következők álltak:

„bár hívták Hollywoodba, mégis ragaszkodott hazájához és az anyanyelvű játékhoz, ezért haláláig a mi hősünk maradt, aki számos felejthetetlen színpadi alakítással és filmszereppel ajándékozott meg minket.”

Írt búcsúlevelet Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is, ő a következőképpen méltatta a 73 évesen elhunyt színészt:

„mindvégig szilárd értékrend mentén vallott hazáról, nemzetről, büszkén megélve és vállalva magyarságát, ápolva kulturális örökségünk hagyományait. Szerinte alakításai, szereposztásai a színházban és a filmvásznon is, hitelesek és örök érvényűek voltak.”

A gyászolók között hagyományos betyáröltözetbe öltözött megemlékezők is voltak.

Oszter S?ndor b?cs?ztat?sa

 

A temetésről a Blikk videót is közöl, ezen meghallgatható Bodrogi Gyula beszéde, amint a következő gondolatokkal kezdődik:

„Sándor, éltél és ebbe más is belehalt már. De még élhettél volna. Neked még élni kellene! Neked még lenni kellene! A halál nem illett hozzád soha. Rólad mintázni lehetett, lehet az életet.”

(Az oldal tetején kiemelt kép forrása: dfp.hu. A temetésről készült kép: hagyományőrzők Oszter Sándor temetésén a Farkasréti temetőben 2021. december 11-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs)