Oszter Sándor milliárdos vagyont hagyott 11 éves unokájára

Azt szerette volna, ha Hunor apránként kapja meg az örökségét.

2021. november 6., 12:15

Szerző:

Az egész országot megrendítette Oszter Sándor halálának híre, aki október 29-én szívinfarktusban hunyt el. Családja, barátai, pályatársai és tisztelői napokon keresztül emlékeztek meg róla, még Orbán Viktor is elbúcsúzott a színészlegendától.

Failoni Donatella, Oszter Sándor felesége osztotta meg a fájdalmas hírt, hogy férje elhunyt, majd később azt is elárulta, hogy a vállán tért örök nyugalomra a színész. Oszter Sándor magabiztos, céltudatos ember lévén még életében rendelkezett a börzsönyi temetéséről, és arról, hogy unokája örökölje milliárdos vagyonának nagy részét. Oszter Sándor diósjenői, 2,5 hektáros birtoka, amelyen több nagy értékű ingatlan is áll, és amelyhez egy 30 hektáros erdő és egy tó is tartozik, közel egymilliárd forintot ér a Blikk által megkérdezett szakértő szerint. De a számos antik bútorán és műtárgyán kívül egy 15 állásos istálló és egy fából készült templom is volt a nevén.

„Az ingatlan értéke mindig függ az állapottól és az elhelyezkedésétől is. Véleményem szerint a diósjenői vadászkastély legalább egymilliárdot ér, a balatoni ingatlan pedig minimum 50 millió”

– árulta el a lapnak az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője, Balogh László.

Oszter Sándor unokája, Axelo Hunor volt a szeme fénye, így nem csoda, hogy a hatalmas vagyon jelentős részét is rá hagyományozta.

„Igyekszem minél szorosabb kapcsolatot tartani az unokámmal. Nem tudtam jó apja lenni a lányomnak, mert szinte állandóan dolgoztam. Próbálom most ezt az unokámmal pótolni”

– mesélte utolsó Blikknek adott interjújában a színész, ahol azt is elárulta, az öröksége kötelesrészét, amely a vagyon egyharmada, kapja lánya, Oszter Alexandra, a többit pedig unokája, Axelo Hunor. A Bestnek korábban azt is elmondta, azt szeretné, ha unokája apránként kapná meg a vagyont, hogy ne hulljon rá nagy teher. 

(Kiemelt kép: dfp.hu)