Nagy Feró úgy ülte végig a Petőfi Zenei Tanács értekezletét, hogy semmit nem hallott

Nagy Feró március óta tagja a szakmai tanácsadó testületnek Kovács Ákos és Frenreisz Károly mellett.

2023. június 2., 10:46

Szerző:

Nagy Feró utólag már viccelődve mesélte el a péntek reggeli Mokkában, milyen félelmetes és kellemetlen volt, amikor áprilisban elvesztette a hallását. Azt már elmesélte a héten, hogy a probléma milyen meglepő módon oldódott meg nemrég, de most újabb részleteket osztott meg.

Idén márciusban alakult meg a Petőfi Zenei Tanács, amelynek tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal segítik elő a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét. A tagok között van Nagy Feró mellett többek között Kovács Ákos, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi és Tátrai Tibor is.

Nos, a Petőfi Zenei Tanács egyik áprilisi üléséről Nagy Feró a következőket meséli az alábbi videóban:

„bajban voltam. Ugye van ez a Petőfi Zenei Társaság... vagy Tanács! És abban is ott ültem, úgy ültem végig egy ilyen tanácskozást, hogy én semmit nem hallottam. Amikor rám néztek és nevettek, akkor mondom, hogy valami vicc lehetett rólam...! Később kiderült, igen. Szörnyű. Nagyon ijesztő a dolog.”

Nagy Feró két napig hallókészüléket használt:

„nagyon jó volt. Kimentem a kocsmába a haverokhoz, beraktam és beszélgettünk nyugodtan. »Mi van, nem vagy süket?« »Dehogynem, itt a fülemben a segítség!«”

Mint mondja, érdekes módon a hétköznapi életben több problémát okozott a számára hallása elvesztése, mint a munkában, mert zenészként meg tudták neki oldani, hogy a fülhallgatójában hangosabban szóljon a zene:

„egy zenész füle soha nem tökéletes. A magas hangokat mi már nem halljuk. Az a félelmetes, hogy amikor a színpadon vagy, akkor ez nem zavaró.”

Alább lehet megnézni a teljes videót, amiből kiderül, hogy Nagy Feró nemrég elvitte az unokáit négy napra a Párizsba, ahol a Disneylandbe is elmentünk.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)