Mostantól a száraztésztát is kisütheti olajban

Tökéletes nyári ropogtatnivaló!

2021. július 12., 13:44

Szerző:

A rántott kovászos uborka után íme egy újabb furcsa nassolnivaló, ami futótűzként terjed a neten. Ez nem más, mint a tészta chips! Elsőre ez is bizarrul hangzik, de annál finomabb, ráadásul gyors, egyszerű, és jól variálható. Alább a recept, ami az elmúlt hetekben meghódította a világot.

Amire szükség lesz:

  • 1 csomag tészta, ami lehet farfalle vagy penne, esetleg fusilli
  • olaj
  • ízlés szerint: parmezán, fokhagymasó, olasz vagy görög fűszerkeverék

Elkészítés: 

  1. A tésztát sós, olajos vízben al dentére főzzük. Majd egy papírtőrlőn lecsepegtetjük, amíg teljesen száraz nem lesz.
  2. A kifőtt tésztát forró olajban kisütjük, beleforgatjuk a fűszerekbe, vagy a parmezánba, és hagyjuk kihűlni. Elkészíthető sütőben vagy air fryerben is, ebben az esetben a főtt tésztát fűszerezzük, és így sütjük aranybarnára. 

Extra tipp: 

Magában is kiváló, de mártogatóssal még istenibb! Lehet ez kechup, sajtszósz, marinara szósz, fokhagymás tejföl, esetleg pesto.

(Kiemelt fotó: Shutterstock)