Mostantól a száraztésztát is kisütheti olajban
Tökéletes nyári ropogtatnivaló!
A rántott kovászos uborka után íme egy újabb furcsa nassolnivaló, ami futótűzként terjed a neten. Ez nem más, mint a tészta chips! Elsőre ez is bizarrul hangzik, de annál finomabb, ráadásul gyors, egyszerű, és jól variálható. Alább a recept, ami az elmúlt hetekben meghódította a világot.
Amire szükség lesz:
- 1 csomag tészta, ami lehet farfalle vagy penne, esetleg fusilli
- só
- olaj
- ízlés szerint: parmezán, fokhagymasó, olasz vagy görög fűszerkeverék
Elkészítés:
- A tésztát sós, olajos vízben al dentére főzzük. Majd egy papírtőrlőn lecsepegtetjük, amíg teljesen száraz nem lesz.
- A kifőtt tésztát forró olajban kisütjük, beleforgatjuk a fűszerekbe, vagy a parmezánba, és hagyjuk kihűlni. Elkészíthető sütőben vagy air fryerben is, ebben az esetben a főtt tésztát fűszerezzük, és így sütjük aranybarnára.
Extra tipp:
Magában is kiváló, de mártogatóssal még istenibb! Lehet ez kechup, sajtszósz, marinara szósz, fokhagymás tejföl, esetleg pesto.
(Kiemelt fotó: Shutterstock)