Az idei nyár slágere: rántott kovászos uborka

Bizarrul hangzik, de isteni finom.

2021. július 7., 15:24

Szerző:

Elsőre elképzelni is nehéz, hogy a rántott kovászos uborka finom lehet, de ha megkóstolja az ember, azonnal meglepődik, mennyire jól működik. Annál is inkább, mert lehet mártogatósként, köretként, vagy ropogtatni való chipsként is fogyasztani!

Hozzávalók:

  • 4-5 kovászos uborka
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze zsemlemorzsa (lehet pankómorzsa is)
  • 3 tojás

Elkészítés:

  1. Az uborkákat vágjuk félbe, ha nagyok, akár negyedbe is. Majd egy papírtörlőn alaposan csepegtessük le.
  2. A szeleteket panírozzuk be! Először lisztbe, tojásba, végül a zsemlemorzsába forgassuk bele.
  3. Süssük ki forró olajban.

Így lehet még finomabb:

  • Egyszerű kechuppal is isteni, de még jobb egy tejfölös-fokhagymás vagy egy csípős szószba mártogatni.
  • Chipsként is remekül működik. Ebben az esetben vékony karikákra érdemes vágni, és úgy kirántani.
  • A panírt is fűszerezhetjük, hogy még ízletesebb legyen a végeredmény. Fokhagymapor, csilipehely, olasz fűszerkeverék – mindegyik verzió remek.

Ez az étel egyébként csak hazánkban számít bizarr újdonságnak. Az Egyesült Államok északi részén már a 60-as évek óta közkedvelt mártogatós étel.

(Kiemelt kép: Shutterstock)