Az idei nyár slágere: rántott kovászos uborka
Bizarrul hangzik, de isteni finom.
Elsőre elképzelni is nehéz, hogy a rántott kovászos uborka finom lehet, de ha megkóstolja az ember, azonnal meglepődik, mennyire jól működik. Annál is inkább, mert lehet mártogatósként, köretként, vagy ropogtatni való chipsként is fogyasztani!
Hozzávalók:
- 4-5 kovászos uborka
- 1 csésze liszt
- 1 csésze zsemlemorzsa (lehet pankómorzsa is)
- 3 tojás
Elkészítés:
- Az uborkákat vágjuk félbe, ha nagyok, akár negyedbe is. Majd egy papírtörlőn alaposan csepegtessük le.
- A szeleteket panírozzuk be! Először lisztbe, tojásba, végül a zsemlemorzsába forgassuk bele.
- Süssük ki forró olajban.
Így lehet még finomabb:
- Egyszerű kechuppal is isteni, de még jobb egy tejfölös-fokhagymás vagy egy csípős szószba mártogatni.
- Chipsként is remekül működik. Ebben az esetben vékony karikákra érdemes vágni, és úgy kirántani.
- A panírt is fűszerezhetjük, hogy még ízletesebb legyen a végeredmény. Fokhagymapor, csilipehely, olasz fűszerkeverék – mindegyik verzió remek.
Ez az étel egyébként csak hazánkban számít bizarr újdonságnak. Az Egyesült Államok északi részén már a 60-as évek óta közkedvelt mártogatós étel.
(Kiemelt kép: Shutterstock)