Molnár Piroska megoldja a kánikulát: Inkább a hidegtől szenvedek, de a hőség nem zavar

Molnár Piroska elárulta, hogyan tudja gond nélkül átvészelni a hőség napjait.

2024. augusztus 15., 11:56

Szerző:

A héten derült ki, hogy Korda György a kánikulában is öltönyben jár, és a hot! magazin legfrissebb száma még egy idősebb hírességről ír, aki simán megoldja a kánikulát: Molnár Piroska az, aki állítja, hogy simán elvan a hőség idején.

Molnár Piroska nehezen alszik, de nem szed rá semmit

Molnár Piroska azt bevallja, hogy éjszaka gyakran éber, bár azt mondja, ezért nem (csak) a kánikula felelős. Ilyenkor inkább a tablethez fordul, mint a tablettákhoz: azt mondja, a táblagépen szokott filmet nézni egészen addig, amíg sikerül elszenderednie.

„Hiába megy nehezen az alvás, nem szeretnék rászokni semmiféle segítő tablettára vagy altatókra, hanem inkább a saját kis trükkjeimmel próbálkozom. Most már rengeteg lehetőségem van arra, hogy elfoglaljam magam éjszakánként. Benyomok például egy ilyen «táblácskát», és megnézek rajta egy filmet, vagy amit csak akarok, aztán előbb vagy utóbb egyszer csak elalszom!”

– meséli Molnár Piroska, hozzátéve, hogy a gyógynövényes készítményeket sem szokta próbálgatni.

Molnár Piroska a hideget viseli nehezebben

A nemzet színésze 78 éves, és bár sok idős panaszkodik arra, hogy mennyire szenvednek a kánikulától (lásd Oszvald Marikát), Molnár Piroska azt állítja, hogy számára a téli időszak a rosszabb, a hideget bírja nehezebben.

„A nagy meleg viszont nem igazán izgatott. Inkább a hidegtől szenvedek, de a hőség nem zavart. Szerencsére egy százéves házban lakom, ahol a falak nehezen melegszenek föl, ha pedig mégis kicsit melegem van, bekapcsolom a légkondicionálót, és kész. Ha nem volt muszáj, nem mentem ki a forróságba, mert minek. Jól elvoltam az otthonomban”

– nyugtatja meg Molnár Piroska a hot! olvasóit.

Molnár Piroska a visszavonulás előtt

A fentiekhez hozzájön, amit Molnár Piroska a Deszkavízió című honlapnak mondott még júniusban legújabb színházi premierje kapcsán. Június 14-én a salföldi Thália Nyárikert színpadán debütált ugyanis a Göttinger Pál által írt és rendezett Madám Bizsu – a címszerepben Molnár Piroskával. Szeptember 27-től majd a Télikertben lesz látható az előadás. A premierhez vezető próbafolyamat azonban már az utolsó volt a 78 éves színésznő életében.

„Már egy ideje napirenden is van, hogy valószínűleg az utolsó évadot kezdem meg jövőre. Idén ősszel leszek 79 éves, abban a szezonban, amelyben betöltöm a 80-at, már csak azokat az előadásokat akarom megtartani, amelyeket nélkülem nem tudnak műsoron tartani. De újat biztosan nem fogok vállalni”

– mondja Molnár Piroska.

(Kiemelt kép: Molnár Piroska a Televíziós Újságírók Díjának 2021-es gáláján, ahol a Keresztanyu címszerepéért a legjobb színésznő díját nyerte el. Fotó: RTL/Sajtóklub)