Mikósa Erika bekerült az RTL-hez – így vágott vissza az MTVA

Miklósa Erika elvállalta, hogy zsűritag lesz az RTL-en a The Voice-ban, de megvolt az ára.

2023. június 13., 11:15

Szerző:

Jó ideje lehet már tudni, hogy a zenei tehetségkutatókból idén az X-Faktor helyett a The Voice című formátumot folytatja az RTL, és a zsűritagok Manuel, Curtis, Trokán Nóra és Miklósa Erika lesznek.

Némi meghökkentést keltett, hogy az énekeseket értékelő zsűriben nem lesz egy könnyűzenei énekes sem, a két rapper és a színésznő mellé Miklósa Erika személyében egy opera-énekesnőt választott ki a csatorna.

Az 56 éves koloratúrszoprán mellett szól egyébként rendkívüli tehetsége mellett, hogy nagy tévés tapasztalata van már. Az RTL-en az Álarcos énekes második évadában tűnt fel versenyzőként, de az MTVA csatornáin sokkal rendszeresebben lehetett őt látni az elmúlt években, többek között a Virtuózok című, komolyzenei tehetségkutató zsűrijének tagjaként. Saját műsorai voltak a Partitúra és A magyar zene története.

Azt írja most a Blikk, hogy Miklósa Erika egészen a közelmúltig dolgozott ezeken a műsorokon, de a forgatások most hirtelen abbamaradtak. A pontos okot az MTVA közleménye meg is jelöli, ami szerint olyan ember náluk nem dolgozhat, aki elmegy a kereskedelmi tévébe:

„a közmédia köszönetét fejezi ki a Művésznőnek eddigi munkáiért. Tekintettel arra, hogy Művésznő egy másik televíziós csatornánál vállalt műsorvezetői feladatot, ezért egyelőre közös produkciót nem tervezünk.”

Miklósa Erika a The Voice-szal kapcsolatban szerepelt egyébként a Reggeli című műsorban az RTL-en hétfőn, ahol Eri anyunak nevezte magát, mert azt mondja, szigorú, következetes, de anyáskodó zsűritag lesz a tehetségkutatóban. Az interjút alább lehet megtekinteni.

(Kiemelt kép: RTL/Reggeli)