Mérgezik Galambos Lajos tavának vizét – Lajcsi sejti, mi állhat a háttérben

Galambos Lajosnak van egy halastava, de az összes hal elpusztult benne.

2022. július 26., 08:08

Szerző:

Galambos Lajos egy nagy birtokon él Mocsán, és ingatlanjának része egy halastó is. A tóban most az összes hal elpusztult, derül ki a Blikk tudósításából, a hírek több mázsányi tetemről szólnak. A trombitás úgy véli, hogy nyilván mérgező anyag került a vízbe, és arra is megvan az elmélete, hogy honnan.

A tavat a Kocs-Mocsai patak táplálja, és Galambos Lajos, illetve a helyi lakosok is meg vannak győződve arról, hogy ennek a vizébe kerül bele a méreg, méghozzá az itt működő hulladékfeldolgozó üzemből. A cég akkumulátorok környezetkímélő megsemmisítésével is foglalkozik, és a környékbeliek szerint szúrós szagú füst kerül a levegőbe az üzemből.

„Hónapok óta panaszkodom, hogy furcsa színű, furcsa szagú a víz, hol kék, hol zöld, de nem természetes a tavamba folyó patak vize. A környéken van egy üzem, ahol akkumulátorok megsemmisítésével is foglalkoznak idén tavasz óta, azóta érzem, nincs valami rendben. A patak vizével semmi gond nincs addig a víztisztító telepig, ami ehhez az üzemhez köthető, onnan viszont jön a méreg. Nem tudok mást tenni, mint hogy szakembereket hívok, össze kell szednem az elhullott állatokat, hivatalosan lehet csak megsemmisíteni a tetemeket. Egyben feljelentést is teszek a hatóságoknál, környezetkárosítás és rongálás miatt, több halat emiatt szakértői vizsgálat céljából is elkülönítek, a vízmintával együtt. Ez egyértelműen egy mérgezés”

– többek között ez áll Galambos Lajos nyilatkozatában.

Az ügy egyértelműnek tűnik, csak éppen a cég vezetője kerek perec kizárja, hogy ez a bizonyos üzem lehetne a ludas. Egyrészt a vállalat mindent az engedélyeknek megfelelően végez, másrészt füstöt nem is bocsátanak ki egyáltalán, márpedig a lakosok egyik panasza pont erre irányul. A cég vezetőjének nyilatkozatából is álljon itt egy rövid részlet:

„korábban itt egy alumíniumkohó működött, még 10 évvel ezelőtt is, nem kizárt, hogy az ottani termelés környezetre káros maradványai kerültek ki a természetbe a rossz hulladékkezelés miatt, de ehhez nekünk nincs közünk, mi is érdeklődve várjuk a vizsgálatok eredményét!”

Galambos Lajos körül csapkod a ménkű

Galambos Lajos szerint MC Hawer milliókkal rövidítette meg, ebből még per lehet

Galambos Lajos megdöbbentő dolgot árult el a válásáról

Galambos Lajos zsarolójának ügyvédje börtönbe került Lajcsi egyetlen mondata miatt

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)