Megdöbbentő, Elon Musk hogyan nézett ki első tévés szereplésekor 1999-ben

Állítólag Elon Musk próbálja irtani az internetről ezt a felvételt.

2022. november 7., 13:46

Szerző:

Az oldal alján találja Elon Musk régi, ám újra népszerű videóját, de hadd kezdjük Ádámnál és Évánál! Vagy legalábbis ott, hogy az 51 éves üzletember az utóbbi napokban azzal kapcsolatban szerepel a hírekben, hogy megvette a Twittert és az alkalmazottak jó részét rögtön ki is rúgta. A milliárdos folyamatosan hangoztatja, hogy kiáll a szólásszabadság mellett az egykor népszerű közösségi oldal új tulajdonosaként, legutóbb az alábbi tweetben mondta ezt.

Nos, Elon Musk most azzal vívta ki az újabb kritikákat, hogy a szólásszabadság jegyében kitiltotta Kathy Griffint a Twitterről – azért, mert a 62 éves humoristanő a világ leggazdagabb emberét merészelte cikizni a közösségi oldalon. Kathy Griffin Twittere már nem elérhető, úgyhogy a híresség az Interneten folytatja a cikizést, pedig, mint mondja, „Elon Musk szektájának tagjai” folyton üzenetben zaklatják. Úgy tűnik, a szólás szabadsága az Elon Muskot kritizálókra nem vonatkozik.

A fentiek felett érzett felháborodásukban mások úgy akarnak keresztbe tenni Elon Musknak, hogy egy olyan videó linkjét posztolják a közösségi médiában, amit a milliárdos állítólag el akar tüntetni a netről. Az alábbi videó 1999-es, ami egy fiatal és roppant sikeres üzletembert mutat be, aki azt mondja, már 12 évesen rájött, hogyan kereshet pénzt programírással. Azt mondja, amíg 1994-ben a többség azt hitte, hogy a világháló csak egy múló érdekesség, divathóbort lesz, ő rögtön meglátta az üzleti lehetőséget a dologban.

Elon Musk az alábbi felvétel készültekor 28 éves volt és mintha jobban kopaszodott volna, mint most. A videóban feltűnik akkori menyasszonya, Justine Wilson is, aki azt mondja, attól tart, hogy a sok pénz hatására

„elkényeztetett hülyékké”

válnak. A jövő idő használata lehet, hogy már ekkor is indokolatlan volt: Elon Musk az interjú végén arról ábrándozik, hogy a Rolling Stone magazin címlapján szeretne szerepelni, mert az nagyon menő lenne.

2017-ben egyébként Elon Musknak valóra is vált ez a vágya, remélhetőleg azóta menőnek érzi magát.

A videóban szereplő Justine Wilson és Elon Musk 2000-ben összeházasodtak, összesen három gyermekük született, akik közül az első 10 hetes korában elhunyt. A házasság 2008-ig tartott, azóta született még 7 gyereke az új Twitter-igazgatónak. A Musk-gyerekekről ide kattintva olvashat többet korábbi cikkünkben.

(Kiemelt kép: Carina Johansen/NTB/AFP)