A Twitter hibázott, visszahívna pár kirúgott dolgozót

Miután a Twitter pénteken elbocsátotta alkalmazottainak nagyjából felét, a vállalat most több tucatnyi kirúgott dolgozóját kéri, hogy jöjjön vissza

2022. november 7., 12:32

Szerző:

Elon Musk miután felvásárolta a Twittert, az ott dolgozók mintegy felét el is bocsájtotta. Most viszont a cég rájött, hogy a csoportos kirúgás során olyan emberekt is kirúgtak, akiket nem kellett volna, így most sok (már volt) dolgozójától kérik, hogy jöjjenek vissza – írta a Bloomberg.

A visszatérésre felkértek közül néhányat tévedésből bocsátottak el. Másokat azelőtt bocsátottak el, mielőtt a vezetőség felismerte volna, hogy munkájukra és tapasztalatukra szükség lehet a Musk által elképzelt új funkciók megépítéséhez.

Az elbocsájtottak között az oldal biztonságáért felelős dolgozókat is kirúgtak. A közösségi médiavállalat munkatársainak tweetjei szerint a kommunikációért, a tartalomkurálásért, az emberi jogokért és a gépi tanulás etikájáért felelős csapatokból is rúgtak ki, ahogyan néhány embert a  mérnöki csapatból is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Constanza HEVIA / AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).