Mary Zsuzsi lánya elgondolkodtató részleteket osztott meg édesanyja haláláról – mégsem öngyilkosság volt?

Mary Zsuzsi énekesnő 64 évesen hunyt el 2011 karácsonyán. Most a lánya, Dobos Angéla beszélt róla.

2024. október 8., 10:14

Szerző:

Dobos Angéla beszélt a Meglepetés magazinnak arról, mennyire hiányoznak neki a szülei: Dobos Attila és a Mary Zsuzsi. A 2011-ben elhunyt énekesnővel kapcsolatban azt állítja, hogy meggyőződése szerint mégsem öngyilkosság történt.

Így hunyt el Mary Zsuzsi a lánya szerint

Mary Zsuzsi 2011. december 24-én, XII. kerületi családi házában hunyt el. A holttestét másnap, december 25-én, karácsony napján találták meg. Az akkori híradások egybehangzóan azt állították, hogy a legendás énekesnő saját kezével vetett véget az életének, de a lánya, Dobos Angéla máshogy gondolja:

„Szenteste reggelén beszéltünk telefonon. Jókedve volt, karácsony másnapján készült hozzánk vendégségbe. A hangjában nem fedeztem fel semmi szokatlant. Később kiderült, hogy december 24-én napközben egy nagyon feszült családi összejövetelen vett részt a volt férjénél, Klapkáéknál. Izgult az esemény miatt, és hogy megnyugodjon, előre bevett két szem nyugtatót. A karácsonyi ebéd közben pezsgőt ivott, majd mire hazaért, úgy gondolom, a szervezetében felerősödött az alkohol és a gyógyszerek hatása. Akkoriban a pajzsmirigyproblémájára is szedett pirulákat, s az este folyamán összekeverhette a tablettákat, altatóból véletlenül többet vehetett be. Ez vezethetett a tragédiához. Biztos vagyok benne, nem akart véget vetni az életének.”

Dobos Angéla arról is beszél a lapban, hogy két évvel ezelőtt veszítette el az édesapját, Dobos Attilát, és nagy szívfájdalma, hogy szülei idősebb korukban nem találtak újra egymásra, pedig voltak erre kísérletek, de a sors végül máshogy akarta.

Mary Zsuzsi haláláról a második férje, Klapka György

Dobos Angéla friss nyilatkozatát érdemes összevetni azzal, amit annak idején, immár csaknem 13 évvel ezelőtt második férje, Klapka György mondott arról a bizonyos karácsonyról a Blikknek:

„Legkisebb lányunk, Szendi meg az udvarlója és Dennis fiunk a kedvesével jött el az ünnepre. Mindenki kapott ajándékot és átöleltük egymást. Zsuzsin nem látszott, hogy bármi baj lenne, de hét hónapos teljes alkoholmentesség után egyedül megivott egy üveg pezsgőt. Tudtuk, hogy zavarja a betegsége és a hirtelen felszedett 40 kiló, de nem látszott boldogtalannak. Denniséknek a haza tartó vonatukhoz mentek, Szendiék pedig kedvese szüleihez indultak vacsorázni. Zsuzsi visszament a lakásába. Este hétkor telefonált kétségbeesve Zsuzsi nővére, hogy nézzük meg, mi van a húgával, mert a telefonba azt mondta neki: öngyilkos lesz! Nem bírja a testét elviselni, egyedül érzi magát, nem akar így élni tovább.”

Mary Zsuzsi testvére tehát azt állította akkor, hogy az énekesnő felhívta őt azzal, hogy öngyilkos akar lenni. Hogy valójában mi történt, azt talán soha nem fogjuk megtudni.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető! Hívja most a bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámot: 116-123!

(A fent kiemelt kép 1969-ben készült Mary Zsuzsiról az MTV Stúdiójában. Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán)