Lengyel Ferenc, az RTL színésze egy éve nem kap munkát, sejti is, hogy mi a mellőzés oka

Lengyel Ferenc azt RTL több sikerműsorában is feltűnt, amióta eljött a Katona József Színházból, benne volt a Keresztanyuban és a Drága örökösökben, most viszont jó ideje nincs munkája.

2024. május 21., 15:06

Szerző:

A Reggeli című műsor vendége volt kedden Lengyel Ferenc az RTL-en. A szereplésnek dupla apropója volt: a 62 éves színész most a Drága örökösök című sorozat visszatérő epizódjaiban fog szerepelni, de pont benne volt a The Floor című vetélkedőben is sztárvendégként.

Lengyel Ferenc egy éve nem kap munkát

A budapesti színházbajárók Lengyel Ferencet elsősorban a Katona társulatának tagjaként ismerik: a színész 1992-től 2017-ig, azaz pont 25 évig játszott a Katona József Színházban, eközben a Jászai Mari-díjat is megkapta 2001-ben. 2017 óta inkább az RTL programjai biztosítanak neki ismertséget: miután egy rövid időre feltűnt a Barátok köztben, vetélkedett a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben, szerepet kapott a Keresztanyuban és a Drága Örökösökben is. Ez utóbbi tér most vissza egy utolsó, lezáró évadra: Lengyel Ferenc hat és fél évig játszotta Szappanos Tibor szerepét.

Az alább megtekinthető videóban azonban azt mondja, már vagy egy éve annak, hogy egyszerűen elkerülik a munkaajánlatok.

„A vágyam az, hogy dolgozzam. Most hosszú ideje nem dolgozom, pedig szeretnék. Ez mindenre vonatkozik. Sokkal többet [bírnék]! Annál, hogy semmi, a pici is több.”

Lengyel Ferenc elárulja, hogy bár színészként színpadon vagy forgatásokon és rendezőként is szívesen dolgozna, de már lassan egy éve tart, hogy nem kap felkéréseket. Sejti is, hogy ennek mi lehet az oka:

„Szerintem meg vannak győződve az emberek, hogy én ki nem látszom a munkából. Ez nincs így.”

A színész hozzáteszi, hogy lesz például egy bemutatója a József Attila Színházban, de az is majdcsak a 2024-25-ös évad végén, azaz gyakorlatilag egy év múlva, majd jövőre márciusban. A barátai erre azt hitték, hogy biztos azért csak ilyen sokára lesz a bemutató, mert Lengyel Ferenc annyira elfoglalt. Hát ez nincs így, ez az interjú most egyértelművé teszi, hogy a színésznek bőven vannak szabad kapacitásai, szívesen dolgozna minél többet.

Azért jó hírek is vannak!

Az interjúban Lengyel Ferenc említi, hogy az unokája, Elza most 13 hónapos, és a színész nagyon élvezi a nagypapaságot. És ez még nem minden, a színész az év végére már kétszeres nagypapa lesz.

„A másik nagy öröm, hogy a Mikulás meg valószínűleg hozza a másodikat, lesz egy kistestvére!”

– mondja Lengyel Ferenc az alább megtekinthető interjúban.

És alább lehet megtekinteni a The Floor múlt hétvégi részét, amiben Lengyel Ferenc is feltűnt. A vetélkedő különkiadásának második párbaján a színész Magyar Attila ellen versenyzett „zenés színház” kategóriában. Dalrészletek alapján kellett megmondaniuk, hogy milyen musical, rockopera vagy zenés darab egy-egy ismert slágerét hallják, de sok megfejtéshez jól jött Hajdu Steve súgása.

(Kiemelt kép: RTL/Reggeli)