Galambos Lajos nyár végére otthon lehet

Galambos Lajos jogi képviselője azt nyilatkozta, hogy a zenész maradéktalanul megfelel minden törvényi követelménynek, így reintegrációs őrizetbe kerülhet a nyár végére.

2024. április 13., 14:58

Szerző:

2024. április 26-án lesz egy éve, hogy Galambos Lajos, vagyis Galambos Lajos megkezdte a három év hat hónapos börtönbüntetését. A zenész eredetileg Baracskára vonult be, de már aznap átvitték a berettyóújfalui börtönkórházba, ahol azóta is tartózkodik, egészségi állapota ugyanis megkívánja, hogy állandó orvosi felügyelet alatt legyen. Most azonban friss hírek érkeztek a berettyóújfalui börtönkórházból: Galambos Lajos ügyvédje április 12-én délelőtt meglátogatta ügyfelét. Lajcsi egyre bizakodóbb, a nyár végén végre otthon lehet – írja az Index.

A zenész gyógyíthatatlan beteg, de állítólag pár hónapon belül elhagyhatja a börtönkórházat, és reintegrációs őrizetbe vonulhat – tudta meg a Bors. A lap szerint

Galambos Lajosnak megengedhetik, hogy a hátralévő büntetési idejét az otthonában töltse le.

Mint írták, Galambos Lajos és ügyvédje korábban többször is kérvényt nyújtott be a bírósághoz „annak érdekében, hogy házi őrizetbe (új nevén reintegrációs őrizetbe) kerüljön, a kérvényeit eddig azonban elutasították”.

Galambos Lajos nyár végére már otthon is lehet


Az év elején változás történt: a zenész jogi képviselője azt nyilatkozta, hogy Galambos maradéktalanul megfelel minden törvényi követelménynek, így hamarosan megkaphatja a kért kedvezményt.

Dr. Csontos Zsolt szerint ha minden jól megy, Galambos Lajos nyár végén már az otthonában lehet.

„Ügyfelem kifejezetten jó hangulatban van, ami nem csoda, hiszen már látja a lelki szemei előtt a bezártság végét. Fizikailag sem romlott az állapota, inkább stagnált, nem fogyott többet, beállt a súlya. Összességében azt tudom mondani, hogy lelkileg jól van, várja már a nyarat. A reménykedésre pedig minden oka megvan, hiszen maradéktalanul megfelel a követelményeknek, így bátran bízhat abban, hogy reintegrációs őrizetbe helyezik” − tolmácsolta a zenész gondolatait az ügyvéd.

Galambos Lajos egyetlen dolog miatt szomorú: a nyáron Bogi lányának több divatbemutatója is lesz, a Balaton Soundon és a Szigeten is képviselteti magát saját ruhamárkájával. A trombitás sajnálja, hogy nem lehet ott gyermeke karrierjének megismételhetetlen pillanatainál.

(Kiemelt képünk: Galambos Lajos a Tények Plusz műsorban: https://tenyek.hu/video/maradok-a-bortonben)