Őrült rajongó akart végezni a Barátok közt egykori sztárjával, Konta Barbarával

Féltékenységből akarta megölni egy őrült fiú Konta Barbarát. 

2022. március 29., 07:26

Szerző:

Konta Barbara két évtizeddel az RTL Klub csatorna Barátok közt sorozatának egyik legnagyobb sztárja volt. Az akkor 20-as éveiben járó színésznőért rengetegen rajongtak, ám valószínűleg ő sem sejtette, hogy volt köztük olyan imádója is, aki akár az életét is képes lett volna kioltani. 

A 20 évvel ezelőtt történteket a Blikk idézte fel. A Hoffer Esztert alakító Konta Barbarával az akkor 17 éves H. András akart végezni. Na, de miért? A színésznő nem viszonozta a kamaszfiú érzelmeit, valamint a szerelmes leveleire sem kapott választ. A tinédzsert végül a saját szülei jelentették fel. 

„2002 februárjában a XV. kerületi Rendőrkapitányságon dolgoztam, és az egyik éjszaka bent voltam, amikor az ügyeletes tiszt segítséget kért. Nem tudta, mennyire veheti komolyan egy fiú szüleinek bejelentését”

- mesélte a lapnak az ügyön dolgozó volt nyomozó, Bikárdi Csaba.

A volt rendőr elmesélte, hogy egy 40-50 körüli házaspár várta az őrszobában, akik azért jöttek, hogy a saját fiúk ellen tegyenek bejelentést. A szülők elmesélték, hogy a gyermekük imádta a napisorozatot, de leginkább Konta Barbarát, ám hiába üldözte a szerelmével, a leveleire sem kapott választ. 

„A szülők elmondása szerint a csalódott fiú arra jutott, hogy ha a színésznő nem lehet az övé, akkor másé se legyen és ezt papírra is vetette. Ezt a fenyegető üzenetet találták meg a szülők, ettől ijedtek meg. Féltek, hogy valóra is válthatja azt az ígéretét, s rátámad Barbarára”

- folytatta Bikárdi Csaba.

A szülők azért is aggódtak, mert a fiúkkal már korábban is volt probléma, egy haragosa autóját is fel is gyújtotta, majd a nyomozás során arra is fény derült, hogy a szép színésznőt is zaklatta. H. András 2001 júniusában fekete festékkel fújta le a színésznő autójának jobb oldalát, később pedig a kerekeit is kiszúrta. Végül a nyomozás során a fiú szobájában nem csak a furcsa levélre bukkantak rá, de több kést és 9mm-es flóbert pisztolyt is találtak, amit a kamasz egy barátja vásárolt meg 11500 forintért Budapesten egy Rákoczi úti üzletben.

Ezek a bizonyítékok alátámasztották az emberölés előkészületét, így a fiút bevitték az őrsre, akinek esze ágában sem volt tagadni, hogy mire készült. Sőt, arra is fény derült, hogy H. András másnap reggelre tervezte Konta Barbara megölését. A kamasz előzetes letartóztatását elrendelték, de mivel nem volt biztos, hogy beszámítható, ezért az az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben is megvizsgálták. A Blikk úgy tudja, hogy tudathasadásos elmebetegség tüneteit állapították meg nála és kezelésre kötelezték. 

A Barátok közt egykori színésznője évek óta Hollandiában él a családjával. Az ügyben nem kívánt nyilatkozni. 

Régi történetek

Titok a múltból: Korda György a tragikusan fiatalon elhunyt Szécsi Pál haláláról beszélt

Megdöbbentő titok került elő a múltból arról, Vlagyimir Putyin hogyan jegyezte el a feleségét

(Kiemelt kép: dfp.hu)