Kóbor János végakarata csak részben teljesül majd

Kóbor János azt szerette volna, hogy a hamvait szórják a Balatonba. Végakarata teljesül is, de csak részben.

2021. december 21., 07:33

Szerző:

Kóbor Jánosnak a tudósítások szerint az volt a végakarata, hogy a hamvait szórják majd a Balatonba. Erről a gyászszertartás kapcsán így beszélt korábban Trunkos András, az Omega menedzsere:

„megkapták az engedélyt, hogy a hamvakat a magyar tengerbe szórják. A pontos időpont egyelőre nincs meg, ám az biztos, hogy szűk családi, baráti körben lesz a szertartás.”

Nos, a Blikk egy névvel meg nem nevezett ismerőstől úgy tudja, hogy Kóbor János végakarata teljesül majd, de csak részben, hamvait ugyanis kettéosztják, és csak az egyik részt fogják a Balatonba szórni.

„Úgy tudom, az özvegye állt elő az ötlettel, hogy Mecky emberi és művészi nagyságához méltó módon a hamvak felét a Bazilikában helyezhetnék végső nyugalomra”

– mondja az informátor, aki szerint a családnak sem volt az ellen kifogása, hogy az özvegy, Deme Zsóka kívánságát is tiszteletben tartsák a hamvak elhelyezésekor. A fentiek szerint két gyászszertartás lesz még, egy a Balatonon és egy a Szent István Bazilikában, de a múlt héten a tévében is közvetített, nyilvános gyászmise után ez a két ceremónia már szűk körű lesz.

(A fent kiemelt kép a december 17-én tartott gyászszertartáson készült a Szent István Bazilikában, fotó: dfp.hu)