Kern András aggasztó vallomása: Az agyam kicsit hülyül – videó

Kern András annyi időt tölt a nyárból a Balaton partján, amennyit csak tud, ma is innen adott interjút.

2024. augusztus 7., 14:48

Szerző:

Kern András a Mokka című műsorban szerepelt szerda reggel a TV2-n. A 75 éves színész azt mondja, nagyon bosszantja, hogy az újságok rendszerint a negatívumokat emelik ki mindenből, de hiába, a mai interjú legérdekesebb (és legaggasztóbb) részlete az, amikor Kern András arról beszél, mennyire érzi már, hogy öregszik.

Kern András ezt csinálja a Balatonnál

Kezdjük azért egy jó hírrel: Kern Andrásnak van egy gyönyörű nyaralója Balatonszepezden, méghozzá saját parttal. A színész a következő választ adja arra a kérdésre, hogy mit szoktak itt csinálni a nyaralóban:

„Semmit. Hát mit csináljunk? Engem az alvás tölt fel és a semmittevés.”

És ha már a vízpartokról van szó, Kern András említi, hogy több éve nem volt már a tengernél, és ez nagyon hiányzik neki.

Kern András és a bajok

Kern András azt mondja Hederman Stella riporternőnek, hogy hajlamos arra, hogy a negatívumokat vegye észre először a pozitívumok helyett.

„Nem szeretek úgy csinálni, hogy «jaj, de jó!» – azt csinálják maguk! Maga szereti, én látom. És ennek következtében időnként úgy tűnik, mintha rosszkedvű lennék, pedig nem vagyok ám, sokszor nem vagyok az. Csak nem találom olyan különösnek. Azt, ha valami jó történik, azt normálisnak és magától értetődőnek érzem, és akkor nem kezdek örömujjongásba. Ha meg valami baj van, az nagyon foglalkoztat.”

Mások is így vannak ezzel: a negatív dolgok foglalkoztatják őket jobban, és inkább ezeket olvassák az újságokban. Ezért van az, hogy a közönség igényeit kielégíteni próbáló kiadványokban sok a negatív hír, de ez viszont saját bevallása szerint bosszantja Kern Andrást.

Egy negatívum például, ami a jelek szerint most eléggé foglalkoztatja:

„Azt veszem észre, hogy az agyam egy kicsit hülyül. Nem nagyon, de egy kicsit. Régen, bementem egy színházba, 26 éves koromban, és azt  kérdeztem: mit játszunk ma. Akármit játszottunk, akkor annak a ruháit felvettem, bementem és eljátszottam. Most nem így van, most azért készülnöm kell. Két nappal előtte meg kell nézegetni a szövegkönyvet, egy nappal előtte meg igazán meg is kell tanulni, ami másnap jön. Van itten egy korkérdés, hát mit csináljak? «Jaj de jó, nagyon örülök, hogy 75 éves vagyok!»? Azért annyira nem.”

Alább tudja megtekinteni a teljes riportot.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)