Botrány a brit királyi családban: Károly herceg tanácsadója egy pedofil szexuális bűnöző volt

Károly herceget a Netflix hamarosan megjelenő új dokumentumfilmje leplezte le.

2022. április 6., 15:24

Szerző:

A Netflix hamarosan megjelenő új dokumentumfilmjéből derült ki, hogy a brit trónörökös Károly herceg PR tanácsadója egy pedofil médiaszemélyiség, az angol műsorvezető, Jimmy Savile volt, sok botrányos ügyből ő segített jól kijönni a királyi családnak. 

Savile-ról halálát követően derült ki, hogy Nagy-Britannia egyik legnagyobb szexuális bűnözője, egy átfogó vizsgálat ugyanis kiderítette, hogy több száz szexuális molesztálás és nemi erőszak köthető hozzá, az áldozatai kora pedig széles skálán mozgott, 5-75 éves korig voltak áldozatai. 

A dokumentumfilmben azokat a kézzel írt leveleket is bemutatják, amelyek bizonyítékul szolgálnak arra, hogy Károly herceg a műsorvezetőhöz fordult segítségért, hogy fenntarthassák a királyi család jó hírét. A herceg a királyi család botrányai, esősorban András York-i herceg viharos válása után, még az 1980-as 90-es években kérte a médiamogul segítségét. Ezután Savile tervet készített, amelyben összeírta, hogy milyen eseményeken, jótékonysági gálákon kellene részt vennie a királyi család tagjainak annak érdekében, hogy javítsanak a megítélésükön – írta meg a brit The Sun című online magazin.

Károly herceg botrányai:

Ma 40 éve, hogy Károly herceg elvette Dianát, pedig mást szeretett

Újabb botrány a királyi családban? Ezt állítja egy nő Károly hercegről

Károly herceg kínos bakit vétett a Barbados függetlensége alkalmából rendezett ceremónián

(Kiemelt kép: JUSTIN TALLIS / POOL / AFP)