Íme a színésznő, aki Karikó Katalint alakítja a koronavírusról készült sorozatban

Egy 47 éves amerikai színésznő játssza Karikó Katalint az HBO készülő sorozatában.

2022. január 4., 11:16

Szerző:

Még csak nemrég látott napvilágot a hír, hogy az HBO a koronavírus elleni vakcinák kifejlesztéséről szóló sorozatot készít The First Shots címmel, de már azt is tudni lehet, ki fogja alakítani Karikó Katalint, akinek hatalmas szerepe volt az mRNS alapú vakcinák kifejlesztésében. 

A Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológust, Karikó Katalint, akinek a szabadalma alapján készült el 2020-ban a harmadik generációs Pfizer-BioNTech Covid19-vakcina, a 47 éves amerikai színésznő, Sarah Paulson formálja majd meg a szériában, aki az utóbbi években számtalan sikeres filmben, produkcióban feltűnt. Sokan többek között a 12 év rabszolgaság című filmből, Az aranypintyből, vagy az Amerikai Horror Story című sorozatból ismerhetik. Az American Crime Story: Az O. J. Simpson-ügyben nyújtott bravúros alakításáért 2017-ben elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Golden Globe-díjat is. 

A színésznő nyíltan vállalja, hogy biszexuális, mióta 2005-ben fény derült kapcsolatára kolléganőjével, Cherry Jonesszal, akit a pillanat hevében szájon csókolt a közönség előtt, mikor az elnyerte a Tony-díjat. Jelenleg egy nála 32 évvel idősebb színésznővel, Holland Taylorral alkotnak egy párt, aki leginkább a Két pasi meg egy kicsi című vígjáték sorozatból lehet ismerős. 

Sarah Paulson, Holland Taylor

 (Kép: Sarah Paulson és Holland Taylor, IMAGE PRESS AGENCY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP)

(Kiemelt kép: ROBYN BECK / AFP)