Íme az első jelentés: így történhetett meg, hogy Alec Baldwin lelőtte az operatőrnőt

Publikussá váltak az első nyomozási iratok a tragikus ügyben.

2021. október 23., 09:36

Szerző:

Csütörtökön a Rust című film forgatása során Alec Baldwin színész elsütött egy kellékfegyvert, és ez egy operatőrnő halálát okozta, valamint megsebesítette a film rendezőjét, Joel Souzát is, aki azóta már elhagyhatta a kórházat. Az áldozatról, Halyna Hutchinsról ebben a cikkünkben írtunk többet pénteken.

Az NBC News tette közzé először az első nyomozási iratokat, amelyekből kiderül, hogy a fegyver, amellyel Alec Baldwin tüzelt, valóban éles lőszert tartalmazott. A pisztolyt azonban egy rendezőasszisztens adta át a 63 éves színésznek azzal, hogy az nem éles töltényt tartalmaz – erről a rendezőasszisztens is meg volt győződve, sajnos tévesen. Így Baldwin is abban a hiszemben használta a fegyvert, hogy az biztonságos.

A fegyver egy kocsiról származott, amelyen három kellékpisztoly volt, ezeket Hannah Gutierrez, a filmben használt lőfegyverekért felelős fegyvermester készítette oda. Sem a rendezőasszisztenstől, sem a fegyvermestertől további nyilatkozat, illetve magyarázat nincs egyelőre, Alec Baldwin azonban egyrészt megerősítette a fentieket azzal, hogy a Twitterre kitette egy erről szóló cikk linkjét. A színész ezen kívül még pénteken este közleményt publikált szintén a Twitteren.

„Nincsenek szavak, amelyek kifejezhetnék a sokkot és szomorúságot, amelyet a Halyna Hutchins, feleség, édesanya és mélyen csodált kollégánk életét követelő, tragikus baleset miatt érzek. Mindenben együttműködöm a rendőrségi nyomozással, hogy kivizsgálják, hogyan történt meg ez a tragédia, és kapcsolatban vagyok [Hutchins] férjével, támogatást nyújtva neki és családjának. Megrendüléssel gondolok a férjére, a kisfiukra és mindenkire, aki ismerte és szerette Halynát”

– írja Alec Balwdin a tragédia utáni első közleményében.

(Kiemelt kép: Halyna Hutchins Instagramja)