Istenes Bence a Sztárbox-botrányról: Úgy érzem, ez nem korrekt

Istenes Bence bocsánatkérésére Rácz Jenő nem reagált, de az RTL és Sebestyén Balázs igen.

2023. november 24., 07:47

Szerző:

Istenes Bence és Rácz Jenő fognak egymással verekedni vasárnap este a Sztárbox című műsorban az RTL-en. Erre készülve a műsorvezető megosztott egy csokor üzenetet, amelyek elvileg őt biztatják a meccsre készülve, de valójában inkább csak az ellenfelét gyalázzák. Az eredeti poszt egy rasszista beszólást is tartalmazott, amin sokan felháborodtak, úgyhogy Istenes Bence ezt kiszedte és a módosított változatot publikálta még egyszer.

Rácz Jenő erre azt reagálta, hogy Istenes Bence leírta magát az ő szemében, és a műsorvezető bocsánatot is kért, arra hivatkozva, hogy hibázott, mert nem olvasta el teljesen a posztot, mielőtt kitette volna, így csúszhatott bele a rasszista megjegyzés.

Rácz Jenő a bocsánatkérésre már nem reagált, a 24.hu írja, hogy kiadott azonban egy közleményt az RTL:

„az RTL Magyarország értékeivel nem összeegyeztethető a kirekesztés és a gyűlöletkeltés. Istenes Bence figyelmetlenül járt el a kirekesztő tartalommal bíró komment megosztásakor. Gondatlanságáért elnézést kért, és a bejegyzést eltávolította. Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük.”

Istenes Bence azóta Sebestyén Balázs rádióműsorában is szerepelt, ahol kiderült, hogy ő úgy gondolja, hogy ebben az ügyben igazából ő az áldozat, mert szerinte igazságtalan, hogy egy tévedéséből ekkora ügyet csinálnak:

„figyelmetlen voltam. Tényleg távol áll tőlem az ilyen. Én azt sajnáltam, hogy ebből ügyet csináltak. Kicsit azt érzem, Istenes hibázott, figyelmetlen volt, akkor most ugorjunk rá, végre elkövetett egy hibát. Vádoljuk meg valami olyannal, ami nem igaz! Kicsit erről szól, nekem ez esett rosszul. Hazajöttem, és azon gondolkodtam, miért kaptam ezt a Jóistentől.”

Az adásban Sebestyén Balázs „bődületesen nagy hibának” nevezi Istenes Bence posztját.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Sztárbox)