Hernádi Judit szívbemarkoló vallomása: Sajnos néhányszor megpróbáltam irányítani

Hernádi Judit arról is beszélt, hogy annak idején többet kellett elviselnie egy nőnek, mint manapság, de ha egy nő nem áll a sarkára, akkor most is elesik.

2024. augusztus 23., 09:50

Szerző:

Fodor Zsóka arról beszélt a héten, hogy idén nyáron olyan kevés szerepet kapott, mint a főiskola óta soha – ezzel szemben Hernádi Judit meg pont az ellenkezőjét említi: „Most egy kicsit sokat játszom, és ez azért megterhelő néha.” Friss interjújának az apropója is egy új darab bemutatója.

Hernádi Judit és a lánya, Tarján Zsófi

Mindjárt a darabbal kapcsolatban is idézünk a 68 éves színésznőtől, de előbb nézzük, mint mond Hernádi Judit a lányával, Tarján Zsófi énekesnővel való kapcsolatáról. Elismeri, nem könnyű az anya-lánya kapcsolat, ha mindketten előadóművészként dolgoznak, és Hernádi Judit elismeri, hogy követett el hibákat – azonban tanult ezekből és jó ideje sikerült túllépniük a nehézségeket. Tarján Zsófi jelenleg a Honeybeast nevű együttes énekesnője, vele kapcsolatban Hernádi Judit a következőket mondja friss interjújában, amit a Nők Lapjának adott:

„Hihetetlenül büszke vagyok a lányomra, és boldogsággal tölt el, hogy így alakult. De persze ez nem lehet könnyű, ha valakinek olyan anyja van, mint én. De azt hiszem, ezen most már túl vagyunk egy ideje, és örülök, hogy a lányom meglépte, amit meglépett. Rettenetes nyomás lehetett rajta, mert egy gyerek általában mindig több akar lenni, mint a szülője. Ez a belső kényszer rá tud nehezedni – főleg, ha ugyanabban a műfajban dolgozik. Könnyebb lett volna, ha, teszem azt, kiváló bőrgyógyász, mert akkor nincs összehasonlítási lehetőség. De végül úgy alakult, hogy hasonló szakmában indult el, mint én. Bár megjegyezném, hogy fest is. Nagyszerű lány!”

Hernádi Judit erre azt a kérdést kapja meg, hogy hogyan tudta támogatni a lányát az előadóművészi pályán. Erre a következőket mondja:

„Nem tudok erre a kérdésre válaszolni, mert tevőlegesen nehéz ez. Sajnos néhányszor megpróbáltam irányítani, de jó ideje leszoktam erről. Főleg úgy támogatom, hogy hallgatok, és csak annyit mondok: csináld, amit szeretnél! Igyekszem hagyni, hogy a maga útját járja.”

Mint hozzáteszi, lánya fontosabb fellépésein, nagyobb koncertjein mindig ott van.

Hernádi Judit egy erős nő

Hamarosan bemutatja az Orlai Produkció A legenda háza című színdarabot, aminek a főszereplője egy erős nő – egy visszavonult színésznő. A főszerepet Hernádi Judit játssza, és a darab kapcsán igencsak elgondolkodtató dolgokat mond a nők helyzetével kapcsolatban pályája kezdetére visszatekintve:

„Akkoriban többet kellett elviselnie és több mindenhez kellett alkalmazkodnia egy nőnek. Ugyanakkor mégis alig mentünk előre, hiszen az embernek a belső problémáit ugyanúgy meg kell oldania. És nagyon kell érteni ahhoz, hogy valaki képviselni tudja saját magát. Egy kicsikét talán jobban meg van ez támogatva ma már, de ha egy nő nem áll a sarkára, akkor most is elesik.”

(Kiemelt kép: 168.hu/Dimény András)