Meghökkentő, hogy reagált Herczeg Zoltán, amikor megtudta, hogy hazamehet a börtönből

Herczeg Zoltán alig hitte el, hogy végre kiszabadul. 

2023. május 22., 13:30

Szerző:

Herczeg Zoltán fél évet töltött a börtönben, ahonnan egy hónapja szabadult ki. Most házi őrizetben van, a Telexnek adott friss interjúban pedig arról is beszélt, hogyan élte meg, amikor megtudta, hogy kiszabadulhat. 

„Bejött a fegyőr, és azt mondta: „Pakoljon, Herczeg, szabadul!” Mondtam neki, hogy ne szórakozzon már. Néhány fegyőrrel voltam olyan viszonyban ennyi idő után, hogy egy ilyet vissza mertem mondani, persze barátságosan. Mondta, hogy ő nem szórakozik, most látta a gépen, és ha a gépen az van, akkor megyek”

– mondta. A divattervező azt is elmondta, sokat gondolkodott azon, miért kerülhetett börtönbe.

„Van nekem egy klímamozgalmam, a KÉK mozgalom, amivel a háttérben egy politikai mozgalmat akartam felépíteni, amit például az LMP-nek kellene csinálnia, csak nem csinálja. Úgy gondoltam, ha jól csináljuk, akkor négy-nyolc éven belül bent leszünk öt százalékkal a parlamentben, ugyanis brutálisan sokan csatlakoztak az elején, pedig én csak a telefonba – amit lehallgattak – mondtam el, hogy valójában ez egy klímamozgalom égisze alatt létrehozandó politikai mozgalom. Már nagyon előrehaladtam vele, októberben jött volna a szervezetfejlesztés, mert nem bírtam már divattervezni, lakást felújítani meg mozgalmárkodni egyedül, az összeroppantott. Aztán börtönbe kerültem hirtelen”

– mondta az interjúban. 

Herczeg Zoltán augusztus 20-ig van nyomkövetős felügyeletben, vagyis házi őrizetben. Az ellene folyó nyomozás még tart, tanúkat hallgatnak meg az ügyben, ezt követően derül ki, a rendőrség továbbítja-e az ügyet a bíróságra vádemelési javaslattal. 

(Kiemelt kép: Herczeg Zoltán Instagram-oldala)