Havas Henrik szerint gyanús a Szilágyi Liliána húga által kiadott nyílt levél – íme miért

Videó: Havas Henrik megkérdőjelezi Szilágyi Gerda levelének valódiságát.

2022. január 9., 12:41

Szerző:

Havas Henrik is állást foglalt Szilágyi Liliánának D. Tóth Kriszta műsorában elhangzott állításaival kapcsolatban, amelyekkel saját édesapját, dr. Szilágyi Zoltán ügyvédet és volt olimpikont fizikai, lelki és szexuális bántalmazással vádolja. A 72 éves médiaszemélyiség a Nemzeti1TV alábbi videójában így konferálja fel a történetet:

„Liliána a televízió-képernyőn D. Tóth Krisztinának – azt hiszem, így hívják – mesélte el, hogy őt is, anyját is, húgát is bántalmazta a papa.”

Havas Henrik a videóban kifejti, miért nem tartja szerencsésnek, hogy Szilágyi Liliána bántalmazást bemutató képekkel illusztrálta a történetét az Instagramon, de nem tette hozzá a feliratban, hogy a képek illusztrációk.

A vádakra dr. Szilágyi Zoltán egy nyílt levélben reagált, cáfolva azokat. Később a továbbra is édesapjával élő húg, Szilágyi Gerda szintén kiadott egy nyílt levelet, amelyben kiáll dr. Szilágyi Zoltán mellett, és cáfolja nővére állításait. A leveleket ehhez a korábbi cikkünkhöz visszakattintva lehet elolvasni. Szilágyi Gerda jelenleg 18 éves, ezért is maradhatott édesapjával egy ellenkezően rendelkező bírósági végzés ellenére, és az ő levelével kapcsolatosan Havas Henrik a következő véleményt fogalmazza meg:

„a levél roppant gyanús, mert én azért jogvégzett emberként elég gyorsan fel tudom ismerni, ha egy levelet egy 18 éves lány ír. [...] Én, aki mégiscsak húsz évig az egyetemen szövegekkel foglalkoztam, meg merek esküdni, hogy egy 18 éves lány nem használ olyan kifejezéseket, mint amik a levélben fellelhetőek. [...] Nem tudom értelmezni a 18 éves lány levelét, mert olyan kifejezéseket használ, amik az egyébként kiváló jogásznak tartott papától, Szilágyi Zoltántól származHATnak, mondom, feltételesen mondom, nem vagyok benne egészen biztos, csak nekem gyanús.”

Íme a teljes videó.

(Kiemelt kép: dfp.hu)