Kiderült, Haumann Péter kikkel osztotta meg a titkait

Paloznakon otthonra lelt a színész.

2022. május 31., 09:08

Szerző:

Mint megírtuk, Haumann Péter az elmúlt éveket a balatoni Paloznakon töltötte. Nem csak a művészvilág, de a kicsit több, mint 400 fős település lakói is gyászolják a legendás színészt, akit mindannyian megszerettek az évek során. 

„Községünk egyik kiemelkedő tagja volt, aki kivette a részét a települést érintő feladatokból, pár éve például ő maga is beállt és segített fát vágni, rendezni a növényzetet”

- mesélte a Blikknek Paloznak polgármestere, Czeglédy Ákos.

A polgármester azt is elárulta, hogy a színész nem csak aktívan részt vett a falu közösségi életében, de még a születésnapján is felköszöntötték, amelyhez Haumann Péter választotta ki a felvételeket. Hozzátette, hogy egyelőre nem tudják, hol fogják eltemetni a színművészt, de a falu lakói is szeretnék leróni a kegyeletüket. 

A színész hegyoldalon található présháza 2008-ban készült el. Az évek alatt remekül beilleszkedett a közösségbe, ugyanúgy járt boltba, kocsmába, sőt még fodrászhoz is, mint bárki más. Mindenki ismerte a településen Haumann Pétert.

„Haumann Péter, Kránitz Lajos, Makk Károly és Trokán Péter mind vettek házat Paloznakon, nagyon szeretettek itt lenni. Jó barátok voltak mind, gyakran összejártak, sajnos, már csak Trokán művész úr él közülük. Év elején még járt nálam Haumann a feleségével, a lányával és az unokájával. Látszott, hogy nincs túl jó egészségi állapotban, de nem akartam megkérdezni, hogy érzi magát, ő pedig nagyon diszkrét volt, szóba sem hozta, hogy baj lenne”

- folytatta a lapnak a Venyige Porta alkalmazottja, Szendi Péter.

 Kiderült a színész egy titkot is megosztott vele: 

„Sosem felejtem el, egyszer szerveztünk egy vetítést, amely után beszélgettem Haumann Péterrel. Az Indul a bakterház című filmről kérdeztem, akkor mesélte el a legnagyobb kulisszatitkot, amit valaha hallottam. Van a filmben egy jelenet, amikor meglátja a halott lovat. Hiába próbálták meg elkábítani az állatot, az olyan virgonc volt, hogy semmi nem használt. Végül benzint fecskendeztek be neki, attól terült el. Péter teljesen kiborult, mivel nagyon sajnálta az állatot, amely másnap már, mintha a hamvaiból kelt volna életre, vígan vágtatott”

- tette hozzá Szendi Péter.

Kiderült, hogy Haumann Péter egy kisebb titkot is rejtegetett a felesége előtt: méghozzá azt, hogy néha-néha bizony dohányzott. Szendi elárulta, hogy egyszer megpróbálták átverni a színész nejét, de nem jártak sikerrel, az asszony előtt lebukott a férje. 

Még több hír hazánk egyik legnagyobb színészének halálával kapcsolatban

Meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész

Haumann Péter ezt mondta az egyik utolsó interjújában

(Kiemelt kép: dfp.hu)