Gundel Takács Gábor Géniuszokra hajt

Az ATV-n kedd estétől egy új vetélkedőt láthatnak a nézők. A Géniusz egy tudásalapú kvízshow, műsorvezetője a műfaj legelismertebb szakembere, Gundel Takács Gábor.

2021. október 17., 17:22

Szerző:

A Géniusz lesz a legkeményebb kihívás, a legnehezebb tudásharc, ami valaha Magyarországon a képernyőre került. Itt nem elég tudni a választ, de az ellenfeleket is le kell győzni, és minden egyes pontért valóban meg kell küzdeni. A műsorban minden egyes pillanat egy kőkemény párbaj. Mindig két játékos áll egymással szemben, és aki alulmarad, az rögtön kiesik a játékból. Nem elég a helyes megfejtés, hanem gyorsan és pontosan kell tudni a választ. Csak az nyerhet, aki kevesebbet hibázik, mint bármelyik ellenfele. A Géniusz című műsor egyik nagy meglepetése, hogy olyan játékosok mérik össze tudásukat, akiket már más vetélkedőkben láthattak a nézők. Van olyan versenyző is, aki korábban akár 30 millió forintot nyert már meg kvízekben.

„Azért vállaltam örömmel ezt a feladatot, mert hiánypótló. Rengeteg olyan ember van, aki nem néz televíziót, mert nem talál igényeinek megfelelő intellektuális műsorokat. Márpedig a tudás, a műveltség, a tájékozottság örök érték. Hazai fejlesztésű a műsor, hónapokig dolgoztunk rajta a kollégákkal. A Géniusz csapata három hónapos kutatómunka során megkereste az ország televíziós történetének legsikeresebb kvízjátékosait. Több ezer ember közül végül körülbelül 1100 jelöltet hallgattak meg. Nekik egy többfordulós tudásteszten kellett részt venniük, ahol nagyjából 150 kérdésre kellett válaszolniuk. Csak azok kerülhettek be a műsorba, akik a legjobban teljesítettek és gyorsan kapcsoltak. Játszani önmagában is jó, de az igazi izgalmakat, jó értelemben vett feszültséget a versenyhelyzet és a tét adja meg. Ha egy jó játékot jó versenyhelyzetbe tudunk illeszteni, akkor abból egy komplex, többféle élményt adó műsor válhat. A Géniusz egy izgalmas tudásharc lesz”

– mondta Gundel Takács Gábor.

A Géniusz című műsor október 19-én kedd este 20:30-tól látható az ATV-n. A műsor minden kedden, szerdán és csütörtökön fél kilenckor kerül a képernyőre.

(Kiemelt kép: ATV)