Szívszorító fotó: Görög Zitáék több menekültcsaládot is befogadtak már

Görög Zita egy képet és egy elgondolkodtató történetet osztott meg, egy fontos dologra hívva fel a figyelmet.

2022. március 12., 15:31

Szerző:

Több hazai híresség is kivette már a részét az orosz-ukrán háború következtében menekülni kényszerültek segítéséből, szombat délelőtt Görög Zita posztolt erről a témáról az Instagramra. A 42 éves modell-műsorvezetőnő a történetet egy szívszorító fotó kapcsán írja le, és a végén egy igen fontos dologra hívja fel a figyelmet.

Íme a kép:

És íme a történet:

„egy asztalon felejtett rajz... Egy 6 éves ukrán kislány műve, akiket a rakparton találtunk egy barátnőmmel. Már 5 napja nem aludtak ágyban, nem zuhanyoztak, az autó dugig volt az 5 hónapos babájuk cuccaival. Szülők kimerülve álltak félre, rossz helyen parkolva. Irpinből indultak útnak, egy éjszakát töltöttek nálunk és mentek is tovább. Nem az első és nem is az utolsó család volt, akik pár óra nyugalomra leltek nálunk. Kérlek benneteket, akik autóztok, legyen nálatok egy kis csomag kaja, gyümölcs, víz, és ha ukrán rendszámú autót láttok parkolni bárhol az országban, kérdezzétek meg a benne ülőket, tudtok-e segíteni!”

A poszt a Hogy segíts? című oldal linkjét tartalmazza még, amit talán önnek is érdemes megnyitni, ha eddig még nem tette volna. Görög Zita egyébként hetek óta rengeteget segít a menekülteknek, az alábbi posztot például még február végén tette közzé, amikor két tolmáccsal Tiszabecsen járt.

Mások is segítettek

Drámai fejlemények: Horváth Grétához visszatért az ukrán menekültlány, akit pár napra befogadott

Meglepő felajánlást tett Korda György és Balázs Klári az orosz-ukrán háború menekültjeinek

Kulcsár Edina és G.w.M. a nyugatinál töltötte az estét önkéntesként

(Kiemelt kép: Görög Zita Instagramja)