Meglepő felajánlást tett Korda György és Balázs Klári az orosz-ukrán háború menekültjeinek

Balázs Klári és Korda György nagylelkű felajánlást tettek a háború menekültjeinek. 

2022. március 2., 15:06

Szerző:

Korda György és Balázs Klári igyekeznek segíteni az Ukrajnából érkező háborús menekülteknek - tudta meg a Bors. Az énekes házaspár nem csak ruhaneműt gyűjt a rászorulóknak, de szállást is ajánlottak a Magyarországra menekülő bajbajutottaknak. 

Már majdnem egy hete, hogy az orosz csapatok megtámadták Ukrajnát, a rászorulók megsegítésére pedig azonnal összefogtak az emberek, civilek és hírességek egyaránt, hogy segítséget tudjanak nyújtani a háború elől menekülő családoknak. A Korda házaspár is így tett, akik szállást is ajánlottak szállodájukban a hontalanná vált menekülteknek. 

„Ebben a drámai helyzetben, egyet tehetünk: összefogunk. Erre most Magyarország nagyon jó példa. Senki, így mi sem számítottunk arra, hogy még életünkben ennyire közeli lesz egy háborús szituáció. Most mégis itt van, de mi Klárikámmal optimisták vagyunk. Bízunk az emberekben, akárhonnan jön, vagy éppen menekül. Éppen ezért a szállodánkban is elindultak a folyamatok, hogy befogadjunk menekülteket, akik szállást keresnek családjuknak”

– mesélt Gyuri bácsi a nagylelkű tettről, és azt is elmondta, hogy a szállás mellett ruhaneműket is gyűjtenek az érkezőknek. És bár a Villa Kordában általában állandó bérlőik vannak, mindig találni üresebb időszakokat.

Korda György azt is elárulta, már megkeresték őket magyarországi érdekeltségű ukrán cégek, akik a dolgozóik számára kerestek szálláshelyet.

„Szörnyű, hogy Kijevet ilyen támadás érte, és földönfutóvá váltak egész családok. Emlékszem, rengeteg csodás koncertünk volt abban a gyönyörű városban, és belegondolni is borzalmas, hogy mindent hátra hagyva, emberek százezrei menekülni kényszerülnek. Ezért gondoltuk, hogy míg helyünk van, jöhetnek hozzánk, befogadjuk őket”

– nyilatkozta a lapnak a 84 éves énekes, aki azt is hozzátette, a fiatalokért aggódik, nem magáért.

„Optimisták vagyunk mind a ketten, és azt valljuk, hogy a vezetők sem akarnak háborút: hinniük kell a történelemben. És ha a történelemkönyveknek nem is, de nagyszüleinknek muszáj elhinniük, hogy milyen szörnyű egy háború, és ezt nem akarhatják megélni”

– tette hozzá, majd elmondta, hogy ők Klárikával biztonságban érzik magukat itthon, és bár közel a veszély, megbíznak a politikusainkban. 

Hírességek az orosz-ukrán háborúról:

Sebestyén Balázs elmondta, mivel lehetne véget vetni az orosz-ukrán háborúnak

Vajna Tímea állást foglalt az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban

Berki Mazsi hatalmas összeggel támogatja az ukrán menekült gyerekeket

(Kiemelt kép: dfp.hu)