Görög Zita szívszorító sorokkal gyászol: 49 év mennyire kevés. Felfoghatatlan, hogy nem vagy többé

Görög Zita megható és elgondolkodtató sorokat ír egy megrázó posztban.

2023. május 19., 10:52

Szerző:

Görög Zita egy lesújtó hírre reagál legfrissebb posztjában az Instagramon. Amint azt a Magyar Kosárlabda Szövetség közleményben hírül adta, elhunyt Bácsalmási Gábor edző, testnevelőtanár.

„Életének 50. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Bácsalmási Gábor testnevelőtanár, kosárlabdaedző. Mondhatni, beleszületett a sportágba, hiszen édesapja, a szinte napra pontosan két és fél éve, 2020 decemberében elhunyt dr. Bácsalmási László az 1983-ban Ronchetti-kupát nyerő BSE női együttesének volt másodedzője. Gábor nemcsak külsőleg, mentalitásában is hasonlított édesapjára. Tőle is távol állt a hangoskodás, a tanítványokkal való emelt hangnemben, nyomdafestéket nem tűrő módon való kommunikálás. Napjainkban ritka csendes, szerény, alázatos edző távozott közülünk”

– többek között ez áll a gyászhírben.

Nos, Bácsalmási Gábor volt Görög Zita egyik fiának az edzője, innen ismerte őt a modell-műsorvezető. Görög Zita posztjából az következik, hogy az édesanya az évek során jól megismerhette fiának kosáredzőjét. A következőket írja róla:

„Gábor... pár napja keresem a szavakat. Múlt héten még az Excel-táblázatba írtad be Milán nevét a nyári egyéni képzésre. Nem csesztél le, amiért elrontottam, megcsináltad helyettem. Hétfőn azt mondtad edzés után, hogy fáradt vagy, hazamész pihenni végre. Ez volt Milussal az utolsó beszélgetésed az öltözőben... Egy olyan edző voltál, aki mindig a gyermek, a játékos fejlődését tartottad szem előtt. Nem tartottál meg senkit, hogy a Te csapatod jobb legyen, azt nézted, nekik mi a legjobb. Minek is tetted volna? Nincs olyan bajnokság, amit ne nyertél volna meg, nincs olyan csapat amit ne vittél volna sikerre 49 év alatt. 49... baszki. Mennyire kevés. Felfoghatatlan, hogy nem vagy többé. Mennyi kosaras és edző fejlődött a tudásod által? Szerintem Te sem tudod. Ovisok, kisiskolások, gimisek, NB1esek, NBA játékosok is akadnak, akik veled töltötték a nyarakat. Egy olyan példakép vagy, akire mindig emlékezni fog mindenki, aki valaha 1 mondatot is váltott veled. S ha nem is itt, de egy más minőségben, ha nem is úgy ahogy mi szeretnénk, de az örökséged megmarad, mindig élni fog! Megszólalsz majd bennük a pályán, egy fordulásnál, helyezkedésnél, dobásnál. S megszólalsz bennünk, szülőkben a pálya a szélén, a lelátón. Köszönöm, hogy visszaadtad a fiam önbizalmát a játékhoz, hogy keményen dolgoztál vele, és sosem engedted el a kezét. Csapatot próbáltál éppen szerezni neki, ahol már a próbaedzesen megjegyezték, mennyire látszik rajta a Bácsalmasi-iskola. Tudod Gábor, nem kell rocksztárnak, költőnek vagy festőnek lenni ahhoz, hogy hatással légy az emberekre. Csak úgy kell élni, ahogy Te tetted! Szenvedéllyel és mérhetetlen tudással!”

Görög Zita egy fekete szívet helyezett el a posztban.

(Kiemelt kép: Görög Zita Instagramja)