Erős Antónia egy 75 éves tévés legendával kapott közös címlapot

Erős Antónia már legalább 20 éve jóban van gyerekkori példaképével.

2023. március 8., 10:31

Szerző:

Dupla címlappal jelentkezett a Meglepetés magazin, és a kettő közül az egyik címlapon Erős Antónia látható Szegvári Katalinnal. (A másikon Dolly a Dolly Rollból.)

Szegvári Katalin most 75 éves, a '70-es és '80-as években olyan tévéműsorokban szerzett népszerűséget mint A hét és a Stúdió. Ez utóbbiból tartalmaz egy részletet az alábbi videó.

Szegvári Katalin most a következőképpen meséli el, hogy hogyan ismerkedtek össze Erős Antóniával nem sokkal az ezredforduló után:

„akkoriban a szegedi egyetem pesti karán tanítottam média szakos fiatalokat. Az egyik órán Erős Antónia tehetségére, profizmusára hívtam fel a figyelmüket, mivel őt tartottam a kereskedelmi televíziózás legnagyobb felfedezettjének.”

Ebből a megjegyzéséből aztán egy hallgató segítségével lett személyes találkozás:

„az óra végén megbeszéltük, hogy a következő alkalommal mindenki hoz magával egy interjúalanyt. Legnagyobb meglepetésemre az egyik diákom Erős Antóniával érkezett. Akkor találkoztunk először személyesen, és azonnal közös hullámhosszra kerültünk.”

Erős Antónia sem fukarkodik az elismerő szavakkal:

„Kati pontosan olyan volt az életben, mint egykoron a televízióban. Erőt és határozottságot sugallt.”

Erős Antónia arról is beszél a lapban, hogy Szegvári Katalin riportjain nőtt fel, és őt a mai napig példaképnek tekinti:

„szeretnék majd én is olyan nyugdíjas lenni, mint Kati. Nyitott a fiatalokra, az újdonságokra és a művészetekre. Sokat olvas, rendszeresen jár színházba.”

(Kiemelt kép: Erős Antónia Instagramja)