Dévényi Tibor először mesélt arról, hogy 75 évesen újra megnősült

Megvolt Dévényi Tibor lagzija, de a tévés legenda sajnos már bottal jár és a végrendeletét is megírta.

2023. február 17., 11:03

Szerző:

Dévényi Tibor a 76. születésnapja alkalmából szerepelt péntek reggel a Mokka című műsorban a TV2-n. A tévés legenda korábban már említette, hogy össze készülnek házasodni 14 évvel fiatalabb szerelmével, és most azt árulta el, hogy igazából már majdnem egy éve megvolt a lagzi:

„az esküvő megvolt áprilisban. [...] Úgy éreztem, hogy ennyi évi együtt járás után egy lányt illik elvenni, megfogni a kezét. Mert az ember nem tudja, meddig tart. Minden rendben van, a fiúk nőnek, a kisebbik 22, a nagy 35 – ők nem akarnak nősülni, ez az én legnagyobb bajom.”

Dévényi Tibor elismeri, hogy igaz, ő is 40 éves volt, amikor először nősült, mindenesetre a tavalyi esküvővel kapcsolatban még a következőket meséli:

„két tanúval, unokaöcsémékkel elmentünk. Nem volt térden állás, hogy megkérem a kezét, mondtam, ha én letérdelek, nem tudok felállni négy napig, ezt kihagyjuk. A nászút is a 14-es villamossal volt egész hazáig, a Lehel piacig.”

A tévés legenda arról is vall, hogy nem tud már túl jól mozogni:

„sajnos még bottal járok, volt ez a kalapácsujj-műtétem. Nehezen múlik. A csípőprotézis, a mozgás...”

Arra a kérdésre, hogy van-e azért remény, hogy egy idő után újra elhagyhatja majd a botot és tud majd anélkül is járni, csak annyit mond, hogy „hát, nem nagyon”. Miközben Dévényi Tibor a szokásos, mindig vidám és energikus formáját hozza a beszélgetésben, nagyon komoly témák is felmerülnek az életkor-egészség kapcsán. A tévés személyiség egy Márai Sándortól vett idézettel utal arra, hogy 76 évesen most már készül a halálra:

„a végrendelemet megírtam. [...] »Várom a behívót, nem sürgetem, de fel vagyok készülve rá.«”

Kattintson a lejátszás gombra a teljes interjúért!

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)