Hatalmas a botrány Czutor Zoltán körül: ezért a posztjáért szedik most szét a kommentelők

Czutor Zoltán csípős véleményt fogalmazott meg, az állatvédők rögtön reagáltak is. 

2023. január 2., 07:29

Szerző:

Botránnyal kezdi az új évet Czutor Zoltán! A zenész szilveszter előtt szólt be azoknak, akik az állatok védelméért aggódnak a petárzások miatt. Nos, mondani sem kell, hogy a rajongók többsége kiakadt a Belmondo frontemberének a megnyilvánulásán. 

„Esküszöm, sosem petárdázom, de ez a sok alpári fenyegetés a kutyásoktól (akiknek a javarésze a sz@rt sem szedi fel egész évben) egészen meghozza a kedvem. Hajrá durrogás!” 

- írta a bejegyzésében Czutor Zoltán. 

A zenész nem sokkal később megpróbálta szépíteni a bejegyzését:

„Na! Lehet ezt így is felebarátaim. Ha kérés jön és nem fenyegetés, mindjárt együttérez az ember”

- írta a másik posztjában. 

A Szurkolók az Állatokért Alapítvány és a Macskaárvaház Alapítvány december 30-án nyílt levelet fogalmaztak meg Czutor Zoltán felé - szúrta ki a Blikk

„Czutor Zoltán zenész a petárdázásra és az állatvédelem semmibevételére buzdít a Facebookon...Szerencsére a magyar állatvédő mozgalmat, így a mi civil szervezeteinket is számos sikeres, a jó ügyek iránt elkötelezett művész, köztük a hazai zenei élet legjobbjai támogatják és segítik. Tőlük tudjuk, hogy ilyenkor a karácsonyi-szilveszteri ünnepek alatt bizony kemény a zenészek élete: fellépésről-fellépésre, buliról-bulira rohannak és ebben az időszakban bizony kevés idejük marad velünk állatvédőkkel foglalkozni...
Úgy tűnik, azért akadnak olyanok magyar zenészek is, akiknek jól láthatóan most sincs dolguk. Ilyen vagy Te Czutor Zoltán, aki egész évben zenélés helyett gyenge színvonalú politizálgatással, most, az ünnepek idején pedig a társállataink és gazdáik ellen uszítással mulatja idejét.
Te egy igazán szánalmas, megkopott, megkeseredett figura vagy, aki nyilván meg van győződve, hogy sokkal több ismertséget, díjat, pénzt érdemelne. Te, aki most azzal a nyomorúsággal tölti az idejét, hogy uszít az állatok védelme ellen, valamint az európai civilizáció egyik legbarbárabb, legprolibb szórakozására a petárdázásra buzdít.
Zoli – hozzánk hasonlóan – téged is zavar az összeszedetlen városi kutyaszar, de szerinted ez nem a törvényt nem tisztelő egyes emberek bűne, hanem az állatoké, a gazdiké, az állatvédőké, az állatvédelemé. Szerencse, hogy te soha nem fogsz hatalmat kapni, hiszen ez esetben – a kollektív bűnösség jegyében – talán mi mindannyian, állatszerető és állattartó emberek, már a lámpavason lógnánk.
Zoli, arra biztatunk, hogy mutass jó példát! Ha sz@rtál, mindig húzd le magad után a vécét! 2023-ra meg egy sokkal boldogabb és sikeresebb évet kívánunk neked!
Egy olyat, ahol zenélhetsz majd és amivel végre egy kis pénzt is kereshetsz... és reméljük, hogy nem leszel ennyire frusztrált, mint amilyen most vagy. 
Talán találsz magadnak jobb és szórakoztatóbb elfoglaltságot is magadnak, mint az állatok elleni uszítást és a petárdázás propagálását.
Tudod, kevés szánalmasabb dolog van, mint amit kiposztoltál az oldaladra. Szégyen vagy”

- írták a bejegyzésükben.

(Kiemelt kép: Czutor Zoltán Instagramja)