Cserháti Zsuzsa fia: Anyunak meg kellett halnia, hogy sztárként kezeljék

Cserháti Zsuzsa ma lenne 74 éves.

2022. június 22., 09:58

Szerző:

Mindössze 55 éves volt Cserháti Zsuzsa, amikor elhunyt. A legendás énekesnő napra pontosan ma lenne 74 éves. Most a fia, Szirtes Krisztián mesélt arról a bizonyos végzetes napról, amikor holtan talált rá az édesanyjára a lakásában. 

„Soha nem felejtem el azt a forró júliusi napot. Délelőtt még nyugodtan, jóked­vűen beszélgettem anyuval. Kiegyensúlyozottnak tűnt, és csupa hétköznapi dologról beszéltünk. Akkor már külön éltünk, de rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, odafigyeltünk egymásra. Rengeteget beszélgettünk. Aztán azon a délutánon elmentem hozzá, talán csak látni akartam, megsimogatni, magamhoz ölelni. De már elkéstem ezzel. Amikor beléptem a lakásba, ott feküdt holtan. Megszólalni sem tudtam, pedig üvölteni szerettem volna. Üvölteni, hogy jöjjön valaki, segítsen, könyörgöm, mentsék meg az anyámat”

- mesélte a Blikknek az énekesnő fia.

Szirtes Krisztián 15 éves volt, amikora édesapja elhunyt, ezért is álltak annyira közel egymáshoz az édesanyjával. A férfi mindig megpróbálta elmondani az édesanyjának, hogy mennyien szeretik és fontos a művészete, de ő sosem akarta elhinni. 

„Különös az élet, mert anyunak meg kellett halnia ahhoz, hogy valóban afféle sztárként kezeljék”

- mondta Szirtes Krisztián a lapnak.

Gálvölgyi János szintén mesélt az énekesnővel való kapcsolatáról:

„Ha létezik mély barátság férfi és nő között, a ­miénk az volt. Közel laktunk egymáshoz, és rendszeresen kerestük a másik társaságát. Csodálattal hallgattam, ahogy Zsuzsa énekel. Tizenhat éves korunk óta ismertük egymást, és szinte végig követtem a fejlődését, a karrierjét. Már persze ha azt karriernek lehet nevezni, ahogy elfelejtenek, vagy a háttérbe szorítanak egy csodálatos művészt. A maga útját járta, és ennyi év távlatából is azt mondom, senki nem tudott segíteni rajta. Tele volt kétségekkel, félelmekkel és a leghangosabb sikerek idején is vívódott. Soha nem felejtem el azt az estét, amikor énekelt az egyik lemezemen, és hajnal egykor, a munka közben, kínai kaját főzött nekünk, jókedvűen, nevetve.”

Még több hír a mai napról

Berki Krisztián halottlátója koponyacsontokat talált, mégsem vonul vissza

L.L. Junior halott kisfiát egy sztárügyvéd képviseli: így áll most az ügy

Caramel feleségének vallomása: Szilágyi Szilvia többször elvetélt

(Kiemelt kép: dfp.hu)