ByeAlex a győzelméről: Máshogy akartam játszani a játékot

ByeAlex nagyon nem volt formában, amikor hétfő reggel a győzelemről kellett beszélnie.

2022. november 21., 12:06

Szerző:

Véget ért az X-Faktor idei évada, és zsinórban negyedszer ByeAlex egyik mentoráltja lett a nyertes: a USNK, Ruszó Tibor és Alee után ezúttal Sólyom Berni hódította meg a közönség szívét a 11. évadban.

ByeAlex azt mondja, hogy közös zenét készülnek kiadni Sólyom Bernivel, de nem csak erről szól a mentor rendkívül hosszú, vasárnapi Facebook-posztja, ami a zenész-médiaszemélyiség szerint továbbra is aktuális trendek értelmében nem tartalmaz nagybetűket. Egy részlet ByeAlex bejegyzéséből:

„a faktor csapata bízott bennem: engedte, hogy producer legyek. hogy új színt vihessek a műsorba. ez a stáb és a mentorok támogatása nélkül nem lehetett volna. mindig is érdekelt az, hogy tehetségekkel foglalkozzak. imádok tehetséges fiatalok között pörögni, átadni nekik valamit az eszemből, amit gondolok a zenéről, és látni, ahogy kiteljesednek… serena rigacci, búzás bence, a usnk, tóth betti, manuel, ruszó tibi, vanek andor, mehringer marci, alee, isky és szkim; MANUEL (aki már a testvérem, a barátom); és most sólyom berni… elképesztő mennyi, mennyi tehetséges fiatalt láthattam elindulni; és persze nem csak a saját mentoráltjaim között.
jónak vélt sakklépések sora, rengeteg beszélgetés, eszmecserék, próbák, sírások, nevetések, és történetek elmesélése az x-faktor. egy valaki közülünk besétál egy castingra munka vagy iskola után, nem is gondol lehet sokat az egészről, aztán egyszer csak ott áll a konfettik kereszttüzében és megnyeri az egészet. a jövő győztesei is lehet épp ott ülnek melletted a metrón, az iskolapadban, de az is lehet, hogy vele voltál tegnap moziban, vagy épp te magad vagy az… berni se gondolta szerintem, hogy meg is nyerheti ezt a műsort, amikor pár hónapja elment egy meghallgatásra a tv stáb elé. én viszont éreztem már a válogatók alatt, hogy meg kell fejtenem ezt a lányt.
de most következetesen máshogy akartam játszani a játékot. és sokkal többet válogattam berni eszköztárából a fegyverek közül, mint sem, hogy hirtelen saját dalokkal és egyéb olyan ötletekkel bombázzam őt, ami szerintem nem lett volna hiteles.
azt mondtam neki: figyelj, ezt meg kellene nyernünk, hogy azzal sok időt, lehetőségeket, és pénzt kaphass a fejlődéshez. mert igen, én alap vagyok így is úgy is, de azt szeretném, hogy győzzünk. végig hallgatott és figyelt rám. sokszor azt gondoltam, hogy a gondolkodását illetően olyan, mint én, csak lányban.
megköszönném rengeteg embernek a stábban, hogy 4xes győztes mentor vagyok… de név szerint ez lehetetlen volna… ők tudják, hogy tisztelem őket. most főleg berninek és nektek köszönöm… szinte meg sem érdemlem én ezt a sok jót… ”

ByeAlex és Sólyom Berni aztán hétfő hajnalban a Reggeli című műsorban szerepeltek, ahol a műsorvezető elnézést kért a zenésztől, hogy ilyen korán reggel kérdést tesz fel neki. Az alábbi videóból kiderül, ByeAlex hogyan tudott válaszolgatni az RTL hajnali műsorában.

(Kiemelt kép: RTL/X-Faktor)