Benedek Miklós rejtélyes utóbetegség miatt nem gyógyul: Hiába szedtem már be mindenféle gyógyszert

Benedek Miklós azt mondja, egy utóbetegséggel küzd még mindig.

2023. szeptember 1., 08:09

Szerző:

Február közepén jött az aggasztó hír, hogy Benedek Miklós kórházba került. A 76 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész később tüdőbetegsége miatt egy kontrollvizsgálatra ment be, de újra az intézményben tartották.

Mint utólag nyilvánossá vált, Benedek Miklós COPD-től szenvedett, így a nyarat pihenéssel töltötte, de már korábban bejelentette, hogy az ősszel visszatér – még akkor is, ha az már csak néhány évre fog szólni.

A Blikk című lap érdeklődött most a színész hogyléte felől, Benedek Miklós azonban sajnos arról számol be, hogy 100%-ig még mindig nincs túl a betegségen:

„van egy utóbetegségem, és úgy érzem, mintha a torkomban lenne valami, de nem tud felszakadni, hiába szedtem már be mindenféle gyógyszert. Remélem, hamarosan túl leszek ezen, és októberben minden gond nélkül színpadra állhatok.”

Benedek Miklós Gálvölgyi Jánossal játszik közösen: a tervek szerint október hatodikán tér vissza a a Hárman a padon című előadással. Emlékezetes, hogy Gálvölgyi János idén májusban szintén kórházba került, ő azóta már visszatért egy másik darabban.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)