Bangó Margitnak újra meg kellett küzdenie a rákkal

Két hónap alatt két műtéten esett át Bangó Margit.

2022. január 5., 11:11

Szerző:

Bangó Margit mögött nehéz időszak áll, a Kossuth-díjas művésznő ugyanis két komoly műtéten is átesett két hónapon belül. Sokan nem hitték volna, hogy Margit újra színpadra áll, azonban most erősebb, mint valaha és újra a fellépésre készül. 

Két éve halasztódik a koronavírus járvány miatt Bangó Margit 70. születésnapjára tervezett nagykoncertje a Papp László Budapest Sportarénában, amire idén februárban végre sor kerül, és a művésznő újra színpadra állhat műtétje után. A fellépés előkészületei már ősszel gőzerővel megkezdődtek, azonban ez megszakadt, amikor Margitnak kórházba kellett mennie, orvosai szerint ugyanis elkerülhetetlen volt, hogy műtőasztalra feküdjön. 

„Bár szerettem volna gyorsan felvenni a harmadik oltást, közbejött novemberben egy műtét. És sajnos itt még nincs vége, decemberben is műtőasztalra kell feküdnöm egy kisebb beavatkozás miatt. Sajnos emiatt a vakcinát nem vehettem fel. Az orvosom dönti majd el, hogy ezek után mikor kaphatom meg” 

– nyilatkozta még december elején a Borsnak a művésznő, aki azóta túl van a második komoly műtétjén is. A lap most arról kérdezte, mennyi esélyt lát arra, hogy februárban színpadra álljon, sokan ugyanis szkeptikusak voltak ezzel kapcsolatban.

„Tudom, hogy voltak, akik már lemondtak rólam és persze tisztában vagyok azzal is, hogy nagyon sokan aggódtak értem, amiért nagyon hálás vagyok! Azoknak, akik nem hittek bennem, azt üzenem, hogy erősebb vagyok most, mint valaha! Olyan fantasztikus fizikai állapotba hoztak az orvosok, hogy most úgy érzem, le tudnám tépni a felhőket az égről! ”

– mondta Margit, aki nagyon hálás az orvosainak, amiért újra színpadra állhat.

„A doktoroknak köszönhető, hogy mégis meg lesz tartva a nagykoncertem. Nem tudok elég hálás lenni dr. Kovács Bélának és dr. Ungár László professzornak. Még ők is meglepődtek, hogy milyen gyorsan felépültem. A gyógyulásomnak persze nincs titka: egyszerűen arról van szó, hogy nagyon szeretek élni, szeretem a családomat, az életem a zene, hiszek Istenben és igyekszem tisztességesen élni a mindennapokban. Azt gondolom, hogy aki így él, azt hosszú és boldog élettel ajándékozza meg a teremtő.”

– árulta el a művésznő, aki tavaly ősszel azt nyilatkozta, ha idén sem jön össze a tervezett koncert, akkor még az is megtörténhet, hogy lemondja az egészet, mert olyan sok szervezőmunkába és pénzbe kerül, hogy nincs értelme tovább erőltetni. Az ősz végén azonban biztossá vált, hogy február 22-én újra színpadra állhat. 

Bangó Margitnál még 2003-ban állapítottak meg daganatos betegséget, amit az énekesnőnek sikerült ugyan leküzdenie, de az elmúlt évtizedekben 13 műtéten esett át. 

„Az én életemben rengeteg lelki és fizikai mélypont volt, de eddig mindegyikből sikerült felállnom a hit erejével, ami hegyeket is képes megmozgatni. Most sem tudok mást tenni, csak imádkozni és bízni abban, hogy a sors ismét kegyes lesz hozzám, és hamar túl leszek ezen is”

– mondta korábban a művésznő. 

(Kiemelt kép: Zsigmond László D, dfp.hu)