Bangó Margit vérző karral szökött el a kórházból egy koncertjére

Nem tud leállni Bangó Margit, ha az éneklésről van szó, még akkor sem, ha az egészsége a tét. 

2022. január 12., 11:58

Szerző:

Mint ahogy azt a 168 egy előző cikkében megírta, Bangó Margit születésnapi szuperkoncertjét a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani az idei évre, majd a show előkészületei tovább tolódtak, miután az énekesnőt újra meg kellett operálni. Bár Bangó Margit számára az éneklés adja az erőt, most mégis úgy döntött, egy búcsúkoncertet tartva elköszön közönségétől. Erről a Hot! Magazinnak mesélt részletesebben.

A búcsú korántsem lesz olyan drasztikus, mint ahogy hangzik, ugyanis ez nem jelenti azt, hogy soha többé nem láthatjuk az énekesnőt a színpadon.

„Nem tagadom, a legszebb halál lenne számomra a színpadon meghalni, de még nem erre készülök. Azonban tisztában vagyok azzal, hogy 72 évesen, sok súlyos műtéttel a hátam mögött, veszítettem az erőmből. A lelkesedésemből azonban soha! Amit tőlem elvárnak, amit eddig megszoktak, azt a színvonalat most is megkapják az emberek, nem is enged mást a maximalizmusom. És szó sincs arról, hogy ezek után nem lépek többet színpadra. Közönség nélkül halott ember lennék. Ötven éve ez az én gyógyító erőm. És remélem, a hangom másokra ugyanilyen gyógyító hatással van. Biztos vagyok benne, hogy a felém áradó rengeteg szeretet átsegít a nehézségeken, ahogy segített abban is, hogy ilyen hamar felépültem a legutolsó két operációm után is”

– mesélte a lapnak a Kossuth-díjas művésznő, aki azt is elárulta, hogy még akkor is képes volt kiszökni a kórházból, hogy koncertet adhasson, amikor mellrákja miatt kellett bent feküdnie. 

„Sosem magamat, hanem a szeretteimet féltem. És eddig, hála Istennek, mindig meggyógyultam. Volt olyan, amikor a kórházból szöktem el, hogy odaállhassak a közönség elé. Egyszerűen odarendeltem az autót, én pedig kisétáltam, branüllel a kezemben. Folyt a vér a karomból, de akkor is megcsináltam. Mire visszaértem, a kórházban már mindenki engem keresett. Én nem árultam el, hogy a Gellért szállóban léptem fel, és közel három órán át énekeltem. Annyit mondtam, hogy a kertben sétálgattam”

– nyilatkozta az énekesnő, akinek már akinek már nem hiányzik a fény és a csillogás. Csak egy dolgot szeretne: hogy lássa, ahogy a családjából valaki tovább viszi a művészeti örökségét.

„Isten valamiért kiválasztott. Most is hozzá fohászkodom: adjon nekem hosszú életet, hogy meglássam, lesz valaki a családból, aki továbbviszi az örökségemet...” 

– tette hozzá a hagyatékával kapcsolatban Bangó Margit. 

(Kiemelt kép: dfp.hu)