Andy Vajna özvegye miatt csúszik a Puskás-film

Egyelőre nem valósul meg Andy Vajna nagy álma.

2021. július 7., 09:43

Szerző:

Andy Vajna nagy vágya volt, hogy készítsen egy nagyszabású játékfilmet a magyar futball legendáról, Puskás Ferencről. A szervezés már 2017-ben megkezdődött, a filmproducer pedig a neves forgatókönyvírót, Joe Eszterhast is felkérte a projektre. Andy Vajna halála azonban megakasztotta a munkálatokat, de özvegye, Vajna Tímea akkor megígérte, hogy mindenképp filmvászonra viszik a történetet.

„Ezt akarta Andy, és én bármit megteszek, hogy megvalósuljon az álma” 

– nyilatkozta korábban a film kapcsán

Az már akkor is kiderült, hogy Vajna Tímeának amerikai állampolgárságot kell szereznie ahhoz, hogy eljárhasson a filmes ügyek intézésében. A hagyatéki tárgyalás azóta lezajlott, így már tényleg csak ez maradhatott hátra. A Blikknek az özvegy elárulta, hogy csak idén, 2021-ben kérvényezte először az állampolgárságot, így erre még várnia kell. Vagyis szinte biztos, hogy idén még nem lesz semmi a Puskás-filmből, annál is inkább, mert a Nemzeti Filmintézethez továbbra sem érkezett beadvány a projekt kapcsán.

(Kiemelt kép: Andy Vajna filmproducer, a nemzeti filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos érkezik Palácsik Tímea társaságában a 187. Anna-bálra a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében 2012. július 28-án. Fotó: Nagy Lajos / MTI)