3 gyors vacsora mindössze 3 hozzávalóból

Gyors, könnyű, költséghatékony receptek.

2021. július 3., 16:26

Szerző:

Nem mindig van idő egy átdolgozott munkanap vagy hét után még órákat robotolni a konyhában, és a rendkívül meleg időjárás sem hozza meg általában a kedvet, hogy a meleg sütő mellett, vagy a forrásban lévő étel fölött görnyedjen az ember. Most mutatunk pár egyszerű és gyors vacsora receptet, amihez a minden háztartásban megtalálható olajon, borson és són kívül elég csupán három hozzávaló.

Steak ropogós parmezános burgonyával

Ez a könnyű steak vacsora bár csak néhány hozzávalót igényel, mégis ízekben gazdag, így kitűnő választás lehet, ha vendégeket várunk.

Elkészítési idő: 60 perc

Mennyiség: 4 adag

Hozzávalók:

  • 2 kg kisebb méretű újburgonya
  • 2 dl olaj
  • 20 dkg reszelt parmezán
  • 1,5 kg steak hús
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. A burgonyát megmossuk, kettévágjuk, majd 1 cm-es szeletekre vágjuk. A parmezánt elkeverjük sóval, borssal és annyi olajjal, hogy egy homogén masszát kapjunk.
  2. A burgonyát egy nagyobb tálba tesszük, rászórjuk a parmezános masszát és jól összekeverjük úgy, hogy a massza ráragadjon a burgonyára. Kerámia bevonatú serpenyőbe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Közben többször forgassuk meg a burgonyákat.
  3. A hűtőből kivett húst sütés előtt hagyjuk, hogy 20 percig szobahőmérsékletűre melegedjen, majd másfél centi vastagságú, tenyérnyi szeletekre vágjuk. Sütéshez egy jó vastag aljú serpenyőt válasszunk, majd melegítsünk benne olajat. Helyezzük bele a steaknek való hússzeleteket úgy, hogy két hús között hagyjunk kb. egy ujjnyi helyet. 2 percig hagyjuk sülni, majd fordítsuk meg a hússzeleteket, és sózzuk, borsozzuk őket. Várjuk meg, amíg a hús felszíne elkezd rózsaszínen gyöngyözni, majd serpenyővel együtt tegyük az előmelegített 150-160 fokos sütőbe, és süssük majdnem készre. A sütési idő függ az ízlésünktől és a hús fajtájától is. 4-5-6 perc elég is lesz neki. Végezetül sózzuk és borsozzuk, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihentetni mielőtt tálaljuk.

Spagetti aglio e olio

Ha biztosra akarunk menni, válasszuk ezt a gyors és egyszerű tésztaételt, ami az olaszoknál egy alap fogásnak számít.

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 4 adag

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Kifőzzük a tésztát sós vízben, leszűrjük, félretesszük. Serpenyőben az olajon lepirítjuk az összezúzott fokhagymát majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. A félretett tésztát egy edényben összekeverjük ezzel a lepirított "szósszal", az egészet összemelegítjük, és tálaljuk.

Fotó: Shutterstock

Ropogós serpenyős kelbimbó baconnel

Ez az egyszerű fogás köretként, de akár önmagában is megállja a helyét. Különlegességét a savanykás balzsamecet adja, amely jól párosul a kelbimbó keserűségével, amihez a szalonna kellemes füstös ízt ad.

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 4 adag

Hozzávalók:

  • 1 tk olaj
  • fél tk só
  • fél tk bors
  • 280 gr kelbimbó
  • 1 tk balzsamecet
  • 4 szelet bacon

Elkészítés:

A kelbimbókat mossuk meg, majd forrásban lévő vízben főzzük 2 percig. A szalonnát vágjuk kockákra, pirítsuk zsírjára, majd adjuk hozzá a zöldséget. Fűszerezzük sóval és borssal, locsoljuk meg balzsamecettel és alaposan forgassuk egybe.

(Kiemelt kép: Shutterstock)